Poliisi epäilee: 17-vuotias kouvolalainen nuori yritti tappaa kotitekoisella räjähteellä

Poliisin mukaan räjähde oli toimintakuntoinen. Epäilty on vangittuna.

Poliisi epäilee 17-vuotiasta kouvolalaista poikaa tapon yrityksestä ja räjähderikoksesta.

Poliisi sai lauantaina 1. kesäkuuta iltapäivällä ilmoituksen, jonka mukaan asuinrakennuksen läheisyyteen Kouvolassa oli ilmestynyt paketti, joka näytti mahdolliselta räjähteeltä.

Poliisi tutki paketin ja totesi nopeasti, että kyseessä oli toimintakuntoinen improvisoitu räjähde. Poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilöstö käsitteli räjähteen vaarattomaksi.

Epäilty nuori vangittiin viime viikon torstaina Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Poliisi ei ole kertonut epäillyn ikää tai sukupuolta, mutta vangitsemistiedoista selviää, että kyseessä on 17-vuotias poika.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Kostiainen kertoo, että poliisin käsityksen mukaan epäilty ja rakennuksen asukkaat tunsivat toisensa jollain tavalla.

– Tätä luonnollisesti edelleen selvitetään lisää, kuten myös teon motiivia, josta emme voi vielä lausua oikein mitään, Kostiainen kertoi STT:lle.

Räjähdettä ei kommentoida tarkemmin

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, minkälainen asuinrakennus oli kyseessä. Poliisi ei vielä myöskään ota kantaa siihen, minkälaista räjähdysainetta paketti sisälsi tai minkälaista tuhoa räjähde olisi voinut aiheuttaa lauetessaan.

– Voin sanoa sen verran, että se on sisältänyt räjähdysainetta ja se on heti alkuvaiheessa arvioitu vaaralliseksi.

Poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen useita kiinniottoja ja kotietsintöjä sekä kuulustellut useita ihmisiä. Muut tutkinnan alkuvaiheessa kiinni otetut ihmiset on sittemmin vapautettu.

Kostiainen ei kommentoi kuulusteltujen ihmisten määrää, ikää tai sitä, miten heidän mahdollisesti on epäilty liittyneen tapaukseen.

– Poliisi tutkii tällaisessa tapauksessa kaiken mahdollisimman tarkasti ja muita mahdollisia osallisuuksia edelleenkin selvitetään. Tässä vaiheessa näyttäisi, että pääepäillyksi kohdentuu tämä vangittu nuori.

Poliisi aikoo tiedottaa tutkinnasta lisää aikaisintaan maanantaina.

Juttua päivitetty 12.6.2024 kello 14.55: lisätty epäillyn ikä.

Lue myös:

    Uusimmat