Poliisi tutki neljää epäiltyä tyrmäystippatapausta Lahdessa – kadulta löydetty nainen alkoi kouristella oudosti

Poliisi on tutkinut Lahdessa maaliskuun alkupuolella epäityjä tyrmäystippatapauksia. Kaikkiaan neljän nuoren epäiltiin saaneen tyrmäystippoja kahdessa lahtelaisravintolassa Lahdessa. Näytteistä luvattomia aineita ei kuitenkaan löytynyt.

Video: Vuonna 2015 kymmeniä suomalaisia huumattiin tyrmäystipoilla Virossa:


Yleisvalvontaa suorittanut poliisipartio havaitsi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.-11. maaliskuuta tajuttoman henkilön Lanun aukion läheisyydessä Lahdessa.

Asiaa selvitettäessä nuoreksi naiseksi selvinnyt henkilö oli alkanut kouristella tavalla, joka ei ole tyypillistä pelkästään alkoholia nauttineelle henkilölle, poliisi kertoo tänään julkaistussa tiedotteessa.

Poliisille tuli kyseisen yön aikana ilmoituksia myös Päijät-Hämeen keskussairaalasta poikkeuksellisesta määrästä myrkytysoireista kärsineistä potilaista.

Yhteensä neljä tyrmäystippaepäilyä

Kaikkiaan neljän nuoren naisen epäiltiin joutuneen huumatuksi niin sanotusti tyrmäystipoilla Lahdessa kahdessa eri keskustan ravintolassa.

Yhteisenä nimittäjänä tapauksissa oli ollut voimakas päihtymystila ja tajuttomuus sekä osalla potilaista myös kouristusoireet.

Tapahtumayönä poliisi aloitti Lahden keskustan ravintoloissa tehostetun ravintolavalvonnan uusien tapausten estämiseksi.

Myöhemmin poliisi käynnisti epäillyissä huumaustapauksissa esitutkinnat neljänä eri pahoinpitelyrikoksena.

Näytteissä ei luvattomia aineita

Laboratoriolausuntojen mukaan potilaiden näytteistä ei todettu luvattomia huumaus- tai lääkeaineita. Yhteistä kaikissa tapauksissa oli sen sijaan asiaosaisten erittäin voimakas jopa yli kolmen promillen päihtymystila.

Poliisin esitutkinnassa keräämän sekä saatavilla olleen tiedon mukaan missään tapauksista ei toistaiseksi ole syytä epäillä pahoinpitely- tai muutakaan rikosta, minkä johdosta esitutkintoja ei ole syytä jatkaa.

Poliisi kuitenkin kehottaa ihmisiä tarkkaavaisuuteen sekä maltilliseen alkoholinkäyttöön ja muistuttaa, ettei omia juomia pidä koskaan jättää ravintoloissa vartioimatta alkoholia nautittaessa.

Lue myös:

    Uusimmat