Poliisi turvautui viimeiseen ratkaisuun rikosten ehkäisemiseksi: 51-vuotias mies vaadittiin vangittavaksi toistuvista törkeistä rattijuopumuksista – jäi kiinni jopa kahdesti samana päivänä

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut tänään toistuvista rattijuopumuksista epäillyn miehen.

Helsingin poliisi kertoo, että 51-vuotiasta miestä epäillään kolmesta törkeästä rattijuopumuksesta vajaan viikon aikana. Lisäksi häntä epäillään viidestä aiemmin tapahtuneesta törkeästä rattijuopumuksesta.

Viimeisimmäksi epäillyt rikokset tapahtuivat joulukuun viimeisen päivän ja viime perjantain välisenä aikana Vihdissä ja Helsingissä.

Välttämätöntä vangita

Käräjäoikeus vangitsi miehen poliisin vaatimuksesta, ettei hän voi tehdä uusia rikoksia.

– Arviomme mukaan on syytä epäillä, että mies jatkaisi päihtyneenä ajamista, jos olisi vapaalla, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä kommentoi tiedotteessa.

Poliisi määräsi miehen ajokieltoon ja takavarikoi hänen autonsa. Poliisi aikoo ehdottaa syyttäjälle, että miehen auto vaadittaisiin valtiolle menetettäväksi.

Törkeitä rattijuopumuksia aiemminkin

Miestä epäillään kolmen törkeän rattijuopumuksen lisäksi myös aiemmista, joulukuun puolivälissä tapahtuneista törkeistä rattijuopumuksista.

Poliisin mukaan mies tavattiin ajamassa päihtyneenä autoa kaksi eri kertaa saman päivän aikana. Näistä toinen on siirtynyt jo syyteharkintaan, ja toisen osalta poliisitutkinta on vielä kesken.

Näitä aiemmin syyteharkintaan ovat jo siirtyneet viime syyskuussa tapahtuneet epäillyt törkeät rattijuopumukset, joita on yhteensä kolme. Epäillyt rikokset tapahtuivat Vihdissä ja Kouvolassa.

– Kaikki epäillyt rikokset ovat tapahtuneet iltapäivällä tai alkuillasta. Rikoksentekovälineinä on ollut useita eri autoja, Seppälä kertoo.

Poliisi epäilee mistä törkeiden rattijuopumusten lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksista.

Lue myös:

    Uusimmat