Iisalmessa hukkuneiden nuorten mysteeri: Oikeuslääkäri antoi viimein arvionsa kuolinsyystä, kysymysmerkit jäävät ilmaan – "Tämä on ikävä päätös jutulle"

Oikeuslääkäri antoi arvionsa Iisalmessa hukkuneista – rikostoimittaja kertoo, mitä tapauksesta selvisi 4:09
Videolla kerrotaan, mitä Iisalmessa hukkuneiden nuorten mysteeristä selvisi.

Iisalmessa hukkuneina löydettyjen nuorten viimeiset hetket näyttäisivät jäävän hämärän peittoon. Oikeuslääkäriltä vastikään saatu lausunto nuorten kuolinsyistä ei poliisin kertoman perusteella ratkaissut mysteeriä.

Iisalmen Paloisvirrasta löydettiin perjantaina 3. tammikuuta kaksi ruumista. Kuolleet olivat 20-vuotiaat mies ja nainen, jotka olivat viettäneet uudenvuodenaaton iltaa Iisalmen keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, Bar Cavessa.

Nuoret olivat poistuneet ravintolasta puolen yön aikaan, ja heidän liikkeensä olivat vielä tässä vaiheessa tallentuneet keskustan valvontakameroihin.

Myöhemmin parivaljakko oli ilmeisesti käynyt koputtamassa lähialueella asuvan vanhemman rouvan oveen. Tämän jälkeen kaksikon matkasta ei tiedetä juuri muuta kuin, että se päättyi hyiseen jokeen.

"Johtopäätös on edelleen sama"

Jo aiemmin poliisi piti todennäköisenä, että molemmat nuorista kuolivat hukkumalla. Siitä, miksi näin pääsi tapahtumaan, ei ole tietoa.

Vastikään valmistuneet oikeuslääkärin lausunnot nuorten kuolinsyistä eivät ole valottaneet asiaa kummemmin.

– Niissä ei ole mitään uutta. Jo aiemmin epäiltiin, että kuolemat olisivat aiheutuneet hukkumalla. Johtopäätös on edelleen sama, tutkinnanjohtaja Veli Pallonen sanoo.

– Missä järjestyksessä ja miten kuolemat ovat tapahtuneet, sitä ei ole saatu selville. Molemmat löydettiin kuitenkin kuolleena vedestä, hän jatkaa.

Poliisi kertoi jo aiemmin, ettei sillä ole tietoa edes siitä, minne nuoret olivat mahdollisesti matkalla tai mistä kohtaa jokea he olivat veden varaan päätyneet. 

"Ei ole enää tehtävää"

Poliisi ei ole epäillyt, että kuolemiin liittyisi rikosta. Siksi kuolemia on tutkittu tavallisena kuolemansyyn selvittämisenä. Pallosen mukaan tutkinnat alkavat oikeuslääkärin lausuntojen myötä olla loppusuoralla.

– Ei ole enää mitään ihmeellisempää tehtävää. Kaikki, mikä selvitettävissä on, on tähän mennessä selvitetty.

Näyttää siis siltä, että nuorten viimeiset hetket jäävät lopullisesti mysteeriksi. Pallonen ei tyrmää ajatusta mahdollisesta läpimurrosta tutkinnan viime metreillä, mutta suhtautuu asiaan viileästi.

– Juttu ei ole tähänkään mennessä selvinnyt, ja tässä on kohta kaksi kuukautta mennyt. Ainahan pieni mahdollisuus on, että joku olisi esimerkiksi nähnyt jotain, mutta ei ole tullut esiin. Se on kuitenkin todella pieni mahdollisuus, hän sanoo.

Pallonen harmittelee lopputulosta.

– Tämä on ikävä päätös jutulle. 

Lue myös:

    Uusimmat