Mainos

Poliisi: Tapoista epäillyn vapaalla olo ei aiheuta yleistä vaaraa

Pohjois-Karjalassa tapoiksi epäillyistä hukkumiskuolemista epäilty mies omistaa alueella mökin ja maatilan.

Erämökki sijaitsee Viinijärven rannalla ja maatila Kontiolahden Jaamankankaalla, jossa hän asuu ja pitää lehmiä sekä laumanvartijakoiria.

Karjalaisen arkistojen mukaan miehen tilalla on vuosien saatossa sattunut ja tapahtunut useita kertoja. Talo sijaitsee suojaisalla paikalla ja sitä vartioivat suurikokoiset kaukasianpaimenkoirat.

Henkirikoksen näyttämö

Näkyvimmin talo tuli esille julkisuudessa, kun siellä murhattiin nuori nainen vuonna 2006. Nyt hukuttamissurmista epäilty oli kyseisessä henkirikoksessa epäiltynä rikokseen yllyttämisestä ja vangittuna 10 päivää. Näyttöä yllytyksestä tai osallisuudesta ei löytynyt, eikä miestä lopulta syytetty rikoksista. Kyseisestä alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta kymmenen vuoden tuomion saanut Petri Ovaskainen väitti esitutkinnassa isännän yllyttäneen häntä lyönteihin käsimerkkejä näyttämällä.

Puolitoistakerroksinen talo syttyi palamaan vuonna 2007. Palossa loukkaantui vakavasti toinen mies ja paloi yksi yläkerran huone. Poliisi ajoi tulipalon jälkeen takaa talon isäntää, joka oli poistunut paikalta. Poliisi tavoitti miehen poliisikoirien avulla parin kilometrin päästä. Tässä tapauksessa ei ole varmaa, oliko tulipalospurtin ottanut mies nyt hukuttamisturmista epäilty vai hänen veljensä.

Jaamankankaalla maatilaa pitäneet veljekset ovat myös saaneet tuomion huolimattomasta koirien pidosta, kun heidän koiransa hyökkäsivät pienemmän koiran päälle. Toisessa tapauksessa koirat hyökkäsivät pienemmän koiran ja sen omistajan kimppuun.

Kovan onnen maatila oli viime vuoden puolella myynnissä Tori.fi:ssä noin 300 000 eurolla.

Poliisi on edelleen hyvin vaitonainen asiasta. Juttu on siirtynyt syyttäjälle.

– Jos joku tunnistaa tilanteen tai tilanteita, jotka liittyvät tällaisiin asioihin ja haluaa kertoa tai ajatukset muuten heräävät, voi ottaa yhteyttä poliisiin, tutkinnanjohtaja Jarmo Vallius keskusrikospoliisista toteaa.

Pitkä rikoshistoria – ei yleistä vaaraa

Tapoista epäillyllä miehellä on pitkä rikoshistoria, joka sisältää muun muassa pahoinpitelyitä ja laittomia uhkauksia. Esimerkiksi Rääkkylässä 2005 tapahtuneesta pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta mies tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen.

Tapauksia on eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Moni niistä on tapahtunut venesurmista epäillyn kotona mutta myös muualla kuten Outokummussa.

Epäilty on vapaalla jalalla tällä hetkellä. 

– Ulkopuoliset ihmiset eivät ole minun käsittääkseni vaarassa. Tutkinnan kohteena olevat asiat eivät kohdistu kuin tiettyyn kaveri- tai tuttavaporukkaan. Yleistä vaaraa ulkopuolisille ei ole ollut aikaisemmin eikä tälläkään hetkellä, toteaa Jarmo Vallius kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.