Poliisi takavarikoi lähes 50 kiloa amfetamiinia ja yli 100 000 euroa käteistä – useita epäillään kymmenistä törkeistä rikoksista

Poliisi takavarikoi lähes 50 kiloa amfetamiinia ja yli 100 000 euroa käteistä 0:33

Helsingin poliisi kertoo takavarikoineensa elokuussa kymmeniä kiloja amfetamiinia ja tuntuvan summan käteistä.

Videolla tullin kuvaa amfetamiinin maastokätköstä viime keväältä.

Poliisi takavarikoi yhteensä 48,8 kiloa amfetamiinia maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella. Huumeiden lisäksi takavarikoitiin yli 100 000 euroa käteistä rahaa.

Kaikki takavarikot liittyvät poliisin mukaansa samaan rikoskokonaisuuteen.

– Takavarikko on merkittävä. Tutkinta käynnistyi, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Jutun tutkija oli hereillä ja alkoi epäillä, että kyse on jostain isommasta kuviosta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Seitsemän vangittuna – pääepäilty yhä karkuteilla

Kokonaisuuteen liittyen on edelleen vangittuna seitsemän törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyä. Heitä epäillään Suomeen ulkomailta tuodun amfetamiinin levityksestä ja myynnistä. Ketjun salakuljetusosuuden tutkinta on vielä kesken.

Rikoskokonaisuuteen epäillään liittyvän myös rahanpesua, koska organisaation jäsenet ovat lähettäneet rahaa ulkomaille. Myös epäillyn rahanpesurikoksen ja epäillyn törkeän rahanpesurikoksen tutkinta jatkuu.

Etsintäkuulutettu pääepäilty on toistaiseksi tavoittamatta.

– Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on toiminut Suomessa ainakin tämän vuoden alusta saakka. Epäillyt ovat seitsemän eri maan kansalaisia. Poliisin tietojen mukaan pääepäilty on vastannut salakuljetuksen, levityksen ja myynnin organisoinnista ulkomailta käsin, Uusikivi summaa.

Lue myös:

    Uusimmat