Mainos

Poliisi: Suden ampuminen kuumensi tunteita Kaarinassa

Suden ampuminen Kaarinan Piikkiössä on kuumentanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Asiasta kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan kärjekkäimmissä kommenteissa on uhattu jahtiin osallistuneita metsästäjiä. Metsästäjät ampuivat suden eilen.

Poliisi muistuttaa, että päätöksen suden ampumisesta teki poliisi ja että asiassa konsultoitiin myös riistanhoitoyhdistystä.

Ammuttu susi oli nähty hiljattain monta kertaa liikkumassa asutuksen keskellä ja päiväsaikaan.

– Viikon aikana sudesta oli saatu havaintoja Liedosta tiheästi asutetulta alueelta. Kyseinen susiyksilö oli kulkenut eilen Piikkiön taajamassa kerrostalojen piha-alueilla ja pururadoilla. Päiväsaikaan kyseisellä alueella on ulkoillut runsaasti ihmisiä lapsineen ja kotieläimineen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Susi kävi lähimmillään noin viiden metrin päässä ihmisestä. Eläinlääkärin alustavan lausunnon mukaan ammuttu susi oli hoikassa kunnossa kärsi kapista. 

– Suden lopettamisalue oli poliisin määräyksellä asetettu tien 110, Helsingin moottoritien sekä Rungon ja Makarlan taajamien rajaamalle alueelle. Mikäli susi olisi poistunut tämän alueen ulkopuolelle, olisi jahti keskeytetty. Eläin kierteli määrätyllä alueella koko kolmen tunnin mittaisen jahdin ajan, poliisista kerrotaan.

"Poliisia auttavan solvaaminen on sopimatonta"

Poliisi linjaa, että vaikka poliisin päätöksiä voi aina arvostella, poliisille virka-apua antavien solvaaminen tai uhkailu on sopimatonta. 

– Ihmisten keskuuteen hakeutunut ja siellä pysyttelevä villieläin tai suurpeto aiheuttaa aina jonkinlaisen turvallisuusriskin. Petoeläinten ihmisille aiheuttama tai ainakin todelliseksi mielletty uhka on sellainen turvallisuutta vaarantava tekijä, että on julkisen vallan velvollisuus puuttua siihen, poliisi viestittää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja