Mainos

Poliisi selvitti Mikkelin mystiset räjäytykset – epäiltyinä neljä paikallista nuorukaista

Poliisi on selvittänyt viimeisen viikon aikana aiemmin marraskuussa Mikkelissä tehdyiksi epäillyt räjäytykset. Räjäytyksiä tehtiin kolme eri kertaa ja räjäytyspaikkana on ollut Valkeajärventien suunnassa Ihastjärvellä sijainnut soramonttualue.

Tekoja on tutkittu ensisijaisesti epäiltynä räjähderikoksena.

Räjäytykset tapahtuivat 15. - 17.11.2016 välisenä aikana yöaikaan tai illasta. 

Ensimmäisellä kerralla soramontuilla oli räjäytetty rikki hiekkatäytteinen metallinen tynnyri. Seuraavana yönä oli räjäytetty kaksi eri kertaa, joista toinen oli kaatanut pienehkön kuusen ja toinen räjäyttänyt kantoa. Kolmannen räjäyttämisen kohteena on ollut erinäistä romua.

Paikka oli poliisin mukaan jossakin määrin syrjäinen, mutta alueella on liikkunut ja liikkuu useasti muun muassa koiranulkoiluttajia.

Rikoksesta epäiltynä on ollut neljä mikkeliläistä 18–22-vuotiasta nuorta miestä. Osa epäillyistä on ollut pidätettynä ja osalla heistä on vähäistä omaisuusrikostaustaa.

Poliisi selvitti epäillyt sekä aiemman uutisoinnin myötä saamiensa vihjeiden että omien tutkimustensa avulla. 

Esitutkinnassa selvisi, että räjähteet on anastettu paikallisen louhintayrityksen lukitsemattomasta kontista. Epäillyistä kolmen epäillään olleen osallisena räjähteiden anastamiseen. Esitutkinnassa on saatu takaisin anastetuista räjähteistä huomattava määrä dynamiittia ja useita nalleja.

Pääepäillyn hallusta on esitutkinnassa löydetty myös katkaistu haulikko, jota tutkitaan epäiltynä ampuma-aserikoksena.

Poliisi on ottanut tutkittavaksi myös epäiltynä räjähderikoksena louhintayrityksen räjähteiden säilyttämiseen liittyvän rikosepäilyn. 

Poliisi kiittää kaikkia vihjeitä antaneita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.