Poliisi Seinäjoen henkirikoksesta: Kyse oli hätävarjelun liioittelusta – epäilty vangittiin

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut kuusikymppisen miehen epäiltynä hätävarjelun liioitteluna tehdystä taposta. Vangitseminen liittyy viikonloppuna Seinäjoella paljastuneeseen kuolemantapaukseen.

Poliisi kertoi viime perjantaina tutkivansa varhain samana päivänä Seinäjoella tapahtunutta henkirikosta sekä henkirikoksen yritystä.

Poliisi oli saanut hieman aamuseitsemän jälkeen hälytyksen yksityisasuntoon. Paikalta löydettiin kuollut henkilö sekä henkilö, jota oli yritetty tappaa. Loukkaantunut toimitettiin sairaalahoitoon.

Näiden kahden lisäksi asunnossa oli poliisia vastassa mies, jonka poliisi otti kiinni kuolleen henkilön taposta epäiltynä.

Käräjäoikeus on tänään päättänyt, että noin 60-vuotias mies passitetaan tutkintavankeuteen hätävarjelun liioitteluna tehdystä taposta todennäköisin syin epäiltynä.

Rikosnimike on siis muuttunut viikonlopun jälkeen.

"Tällaisen päätelmän siitä voi tehdä"

Jo viikonloppuna poliisi kertoi, että asunnosta kuolleena löytynyttä henkilöä epäillään tapon yrityksestä.

Poliisin kertomasta ja käräjäoikeuden tämänpäiväisestä päätöksestä voi siis päätellä, että poliisi epäilee vangitun miehen puuttuneen tappoa yrittäneen henkilön tekemisiin, mutta käyttäneen liian kovia otteita sillä seurauksella, että henkilö kuoli.

– Nimikkeestä voi päätellä, että siellä on yksi ollut hädässä ja toinen on tullut apuun. Tällaisen päätelmän siitä voi tehdä, enkä voi sitä tyrmätä, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Teivaanmäki kommentoi MTV:lle.

Muuten Teivaanmäki ei tapausta juurikaan avaa.

Hän sanoo, että poliisi on saanut viikonlopun aikana hyvän käsityksen tapahtumien kulusta, ja että osapuolia on ennätetty kuulustella. Selvitettävää kuitenkin vielä on. 

– Me selvitämme tapahtumia edelleen, ja niin sanottu lopullinen totuus selviää aikanaan vasta oikeudenkäynnin yhteydessä.

– Poliisilla on silti tässä vaiheessa varsin selkeä kuva tapahtuneesta, ja olemme saaneet asioihin selvyyttä.

Teivaanmäen mukaan henkirikoksesta epäilty mies on ollut kuulusteluissa "yhteistyökykyinen".

Poliisi ei tällä erää kommentoi väkivallantekojen motiivia esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

Teivaanmäen kertoman perusteella asunnossa olleet henkilöt olivat toisilleen ainakin jollain tavalla entuudestaan tuttuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja