Mies ja nainen löydettiin rappukäytävästä rajusti pahoinpideltynä Helsingissä – väkivallanteon taustalla "parisuhdekuvio", sanoo poliisi

Kaksi kolmikymppistä miestä on vangittu rajusta väkivallanteosta epäiltynä Helsingissä. Miesten uskotaan käyneen naisen ja miehen kimppuun Kannelmäen kaupunginosassa viime keskiviikkona.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa kertoo, että väkivallantekoa oli poliisin käsityksen mukaan suunniteltu etukäteen ainakin jossain määrin. Uhrit eivät siis valikoituneet rajun väkivallan kohteeksi sattumalta.

– Vielä selvittelemme kuulusteluissa tätä puolta, mutta tässä vaiheessa tutkintaa meillä on se käsitys, että tähän tekoon ei olisi mitenkään äkkipikaistuksissa ryhdytty.

Poliisi uskoo, että väkivallan motiivi liittyy ihmissuhteisiin.

– Olemme saaneet selville, mitä siellä taustalla on. Osallisia kuulustellaan tästä vielä lähipäivinä, mutta joka tapauksessa voisi sanoa, että parisuhdekuvio on taustalla, Elomaa kertoo.

Tekoväline poliisin hallussa

Väkivallan uhriksi joutuneet 28-vuotias nainen ja 39-vuotias mies löydettiin Kannelmäessä sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä viime viikon keskiviikkona. Poliisi hälytettiin paikalle tappelun takia noin puoli yhdentoista aikaan illalla.

Uhreihin kohdistettu väkivalta oli poliisin mukaan ollut voimakasta ja jopa hengenvaarallista. Poliisi ei ole kertonut tarkemmin, millaista väkivaltaa uhreille oli tehty. 

Se tiedetään, että teossa käytettiin jonkinlaista apuvälinettä. Rikosylikomisario Elomaan mukaan tekoväline on poliisin hallussa. Hän ei kerro tarkemmin, millaisesta esineestä tai aseesta on kyse.

– Nyt selvittelemme näiden vangittujen miesten osuuksia tapahtuneeseen, hän sanoo.

Teosta epäillyt 32-vuotiaat miehet saatiin kiinni nopeasti väkivallanteon jälkeen. Miehet määrättiin viikonlopun aikana tutkintavankeuteen.

Helsingin käräjäoikeus passitti toisen miehen tutkintavankeuteen murhan yrityksestä epäiltynä. Toinen puolestaan vangittiin törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä.

Tapauksessa on nostettava syyte toukokuun 19. päivään mennessä.

Korjattu otsikon kirjoitusvirhe 29. maaliskuuta kello 7.31.

Lue myös:

    Uusimmat