Poliisi sai Niko Ranta-ahon revityn muistivihon sivuilta esiin raskauttavaa materiaalia – kikka kuin suoraan salapoliisiromaanista

Niko Ranta-aholle vaaditaan pitkää vankeusrangaistusta – Katiska 2 -huumevyyhdin käsittely alkaa 1:59
Niko Ranta-aholle vaaditaan pitkää vankeusrangaistusta – Katiska 2 -huumevyyhdin käsittely alkaa

Poliisi hyödynsi Katiska 2 -nimellä tunnetussa huumerikostutkinnassa kikkaa, joka voisi olla peräisin agenttielokuvasta tai salapoliisikirjasta.

Poliisi näet pystyi jäljentämään jo revityn ja hävitetyn muistiinpanovihkon sivun käyttämällä alempaan vihkon sivuun tulleita painaumia.

Muistilehtiö takavarikoitiin Niko Ranta-ahon asunnosta Espanjan Marbellasta.

Vihkon viides sivu oli repäisty irti, mutta poliisi totesi sen alla olevalle kuudennelle sivulle painautuneen tekstiä. Sen takia poliisi suoritti sivuun teknistä tutkintaa, jonka avulla sivuun painautuneet merkinnät saatiin esiin.

Käytännössä esitutkintamateriaalin kuvien perusteella alla olevalle sivulle levitettiin ainetta, joka toi sivulle jääneet painaumat paremmin esiin. Nämä painaumat paljastuivat huumetutkintaan olennaisesti liittyviksi merkinnöiksi.

Irti revityssä sivussa osoite huumeiden toimittamiseksi

Merkintöinä oli henkilöiden nimiä, osoitteita ja puhelinnumeroita. Toinen osoitteista on sama, jota oli käytetty ekstaasierän toimittamisessa marraskuussa 2020. Sen yhteydessä ollutta numeroa oli käytetty kyseisten ekstaasitableteilla täytettyjen renkaiden vastaanotossa.

Vihkosta löytyi myös vastaavat tiedot toiseen rengaslähetykseen liittyen.

Niko Ranta-aho ei vastannut vihkoa tai sen kirjauksia koskeviin kysymyksiin edes siltä osin, onko vihko hänen. Vihkossa oli poliisin mukaan ainakin Ranta-ahon ja hänen isänsä yritystoimintaan liittyviä merkintöjä.

– Miksi sinulla oli kyseiset tiedot muistivihossasi, poliisi kysyi Ranta-aholta kuulusteluissa viitaten ekstaasilähetyksen tietoihin.

– Käytän oikeuttani olla kommentoimatta, Ranta-aho vastasi.

MTV Uutiset seuraa maanantaina käynnistyvää Katiska-oikeudenkäyntiä paikanpäällä.

Lue myös:

    Uusimmat