Poliisi saartoi Mainen epäillyn ampujan kodin Yhdysvalloissa mutta poistui paikalta – epäilty yhä paossa

80 FBI-agenttia osallistuu joukkoampuja Robert Cardin etsintöihin 2:07
Katso video: Joukkoammuskelusta Mainen osavaltiossa epäilty ampuja tallentui valvontakameroihin.

Yhdysvalloissa Mainen osavaltiossa poliisi jatkaa yhä joukkoampumisesta epäillyn miehen etsintöjä. Poliisit saartoivat epäillyn perheenjäsenten kodin torstaina paikallista aikaa, mutta poistuivat myöhemmin paikalta etsintöjen päätyttyä tuloksettomina.

Lewistonin kaupungissa keilahallissa ja ravintolassa tapahtuneissa ampumisissa kuoli yhteensä 18 ihmistä ja haavoittui 13. Kyseessä on eniten uhreja tänä vuonna vaatinut joukkoampuminen Yhdysvalloissa.

Epäilty on Yhdysvaltain asevoimien 40-vuotias reserviläinen.

Laajoja alueita Lewistonista on eristetty tiesuluin, ja poliisi on määrännyt koulut ja liiketilat pidettäväksi suljettuina. Asukkaita kehotetaan pysyttelemään sisätiloissa.

Biden peräänkuuluttaa muutoksia lainsäädäntöön

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden soitti Mainen osavaltion kuvernöörille Janet Millsille tarjotakseen liittovaltion apua. Lisäksi Biden määräsi suruliputuksen Valkoiseen taloon ja kaikkiin liittovaltion rakennuksiin.

– Jälleen kerran kansakuntamme suree taas yhtä järjetöntä ja traagista joukkoampumista, Biden sanoi.

Hän lisäsi, ettei Yhdysvaltojen aseväkivalta ole normaalia, ja peräänkuulutti muutoksia aselainsäädäntöön.

Yhdysvalloissa joukkoampumiset ovat yleisiä. Ampuma-aseväkivaltaa tilastoivan Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan maassa on ollut tämän vuoden aikana yli 560 joukkoampumista. Sivusto määrittelee joukkoampumiseksi tapauksen, jossa on haavoittunut tai saanut surmansa vähintään neljä ihmistä.

Juttua päivitetty kello 27.10. kello 7:48: Juttua päivitetty tiedolla siitä, että poliisit poistuivat epäillyn kodin luota. 

Lue myös:

    Uusimmat