Poliisi saanut vihjeitä hylätystä vauvasta

Salosta Varsinais-Suomesta löytyneestä hylätystä vauvasta on tullut poliisille joitakin vihjeitä päivän aikana. Toistaiseksi vinkit eivät ole auttaneet löytämään vauvan äitiä.

-Vihjeitä on tullut, ja niitä tarkastetaan koko ajan, rikosylikonstaapeli Antti Olkinuora Salon poliisista kertoo.

Salon Perttelistä löydettiin eilen illalla noin neljän viikon ikäinen poikavauva kerrostalon pihalta. Hänet oli kääritty fleece-huopaan ja asetettu alaoven vieressä olevalle penkille osoitteessa Tortosmäentie 1. Poliisi arvelee, että vauva oli jätetty penkille illalla puoli yhdeksän ja puoli kahdentoista välillä

-Lapsi oli löydettäessä hyvässä kunnossa, terve ja puhdas. Nyt hän on hyvässä hoidossa sairaalassa.

Syntyperältään vauva vaikuttaa olevan suomalainen tai lähialueilta. Vajaat kolme kiloa painavalla lapsella on siniharmaat silmät. Poliisi pitää mahdollisena, että äiti on synnyttänyt vauvan omin avuin, jolloin hänestä ei olisi tietoa esimerkiksi synnytyssairaaloissa.

-Selvitämme olosuhteet ja muut tapaukseen liittyvät seikat. Mitä ilmeisimmin myös äiti tarvitsee apua.

Kissankarvaa huovassa

Vauva oli kääritty huopaan, jossa oli runsaasti ohutta valkeaa karvaa. Karva saattaa olla peräisin kissasta. Vauva oli puettu itselleen liian suuriin, 68-senttiselle lapselle mitoitettuihin vaatteisiin, joita on myynnissä Suomessa.

Vauvan löysi töistään kotiinsa palannut nainen kerrostalon pihalta puoli kahdentoista aikoihin yöllä.

-Vauvan jatkon kannalta sosiaaliviranomaiset ovat tietysti avainasemassa. Uskon kyllä, että lapselle löytyy hyvä koti, rikosylikonstaapeli Olkinuora sanoo.

Poliisi pyytää ilmoittamaan lapseen tai hänen vanhempiinsa liittyvistä tiedoista numeroon 0718748230.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat