Mainos

Poliisi saanut useita yhteydenottoja Kallion lukion ahdisteluepäilyistä – syyllistyikö mieslehtori rikoksiin?

Poliisi on saanut useita yhteydenottoja helsinkiläisen Kallion lukion tapahtumista, poliisi kertoo STT:lle. Asia on poliisilla edelleen esiselvityksessä. Varsinaista esitutkintaa ei ole aloitettu.

– Selvittelemme tällä hetkellä sitä, mitä lukiossa on tapahtunut ja täyttääkö teatterin opettajan toiminta rikoksen tunnusmerkistön, milloin mitäkin on tapahtunut, tutkinnanjohtaja Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisista kertoo.

STT uutisoi kuun alussa lukuisiin lähteisiin nojaten, että lukion opettaja oli piinannut ja lähennellyt lukuisia naispuolisia opiskelijoita vuosien ajan. Opettaja kiistää syytökset.

Koskenmäki-Karaharju kertoo, että poliisi tietänee asiasta enemmän ensi viikolla.

– Käyn yhteydenottoja tällä viikolla läpi, kun ehdin. Jonkin verran niitä on tullut, sen verran, että pitää vähän varata aikaa niiden läpikäymiseen.

Toistaiseksi poliisi ei vielä selvittele muuta kuin mahdollisia seksuaalirikoksia opettajan osalta. Koskenmäki-Karaharju ei ota vielä kantaa kysymykseen siitä, onko esimerkiksi opettajan esimiehiä syytä epäillä virkarikoksista. Se riippuu hänen mukaansa siitä, mihin seksuaalirikosasiassa päädytään.

–  Se, mikä toinen askel on, riippuu ensimmäisestä askeleesta, Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Esimerkiksi ex-rehtori oli antanut opettajalle varoituksen vuonna 2004, mutta opettajan toimintaan ei STT:n lähteiden kertoman mukaan puututtu siten, että epäasiallinen toiminta olisi saatu loppumaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja