Mainos

Poliisi: Ruotsista löytynyt epäilty ruumiinosa ei kuulunut ihmiselle

Ruotsin poliisi sai torstaina puolenpäivän aikaa hälytyksen rannalta löytyneestä ruumiinosasta. Ohikulkijan ilmoitus vei rikospaikkatutkijat lounaisrannikolla sijaitsevalle rannalle Vellingen kunnassa.

Ruotsin poliisi kuitenkin vahvisti torstai-iltana lisätutkimuksissa osoittautuneen, että epäilty ruumiinosa ei kuulunut ihmiselle.

Uusia löydöksiä ei ole myöskään tehty, poliisi kertoi myöhään torstai-iltana.

Ruumiinosat voisivat kertoa kuolinsyyn

Uutistoimisto TT:n haastattelema lakiasiantuntija ilmaisi jo aiemmin olevansa vakuuttunut, että jos ruotsalaistoimittaja Kim Wallin ruumiinosia löydetään, ne voisivat ratkaista Wallin mysteerinä säilyneen kuolinsyyn.

Wallin ruumiin torso löydettiin merestä maanantaina ja tunnistettiin keskiviikkona. Poliisin mukaan ruumis on silvottu tahallaan. Tanskan poliisi on tämän jälkeen jatkanut ruumiinosien etsintöjä etenkin Juutinrauman rantavesissä lähelle paikkaa, jossa tanskalaiskeksijä Peter Madsenin sukellusvene upposi vajaa kaksi viikkoa sitten.

Wall oli vierailemassa sukellusveneessä toimittajana. Madsenin epäillään surmanneen sukellusveneessä Wallin sekä paloitelleen tämän ruumiin. Poliisi kertoi löytäneensä Wallin verta sukellusveneen sisältä keskiviikkona.

Madsen itse on väittänyt, että Wall kuoli onnettomuudessa sukellusveneessä. Madsen sanoi "haudanneensa" tämän mereen. Madsen on vangittuna epäiltynä Wallin kuoleman aiheuttamisesta.

Syyttäjä harkitsee murhasyytettä

Syyttäjä kertoi torstaina – päivä sen jälkeen kun torso vahvistettiin kuuluvaksi Wallille – aikovansa tiukentaa epäiltynä olevan keksijän syytettä murhasyytteeksi. Syyttäjä vaatii epäillylle myös mielentilatutkimusta.

Rikosnimikkeet esitetään seuraavassa vangitsemisoikeudenkäynnissä viimeistään 5. syyskuuta.

Poliisi vetosi edelleen torstaina ihmisiin, että he pitäisivät silmänsä auki.

– Jos jollakulla on tietoa, jonka uskoo kiinnostavan poliisia, ei pidä ajatella, että kaikki olisi jo tässä vaiheessa selvää. Haluamme edelleen paljon apua, komisario Jens Möller Jensen sanoi. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja