Mainos

Murhasyyte ja mielentilatutkimus Kim Wallin surmasta epäilylle sukellusvenekeksijälle

Tanskan sukellusvenejutun syyttäjä aikoo tiukentaa epäiltynä olevan keksijän syytettä murhasyytteeksi. Syyttäjä vaatii epäillylle myös mielentilatutkimusta.

Rikosnimikkeet esitetään seuraavassa vangitsemisoikeudenkäynnissä viimeistään 5. syyskuuta.

Peter Madsenin epäillään surmanneen sukellusveneessään ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin sekä paloitelleen tämän ruumiin. Wallin ruumiin torso löydettiin merestä maanantaina ja tunnistettiin keskiviikkona. Poliisin mukaan ruumis on silvottu tahallaan.

Madsen on väittänyt, että Wall kuoli onnettomuudessa sukellusveneessä. Madsen sanoi "haudanneensa" tämän mereen.

Syyttäjä esitti Madsenia vangittavaksi jo ensimmäisessä käsittelyssä murhasta. Tuomarin mukaan syyttäjällä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi näyttöä esityksensä tueksi. Madsen on vangittuna epäiltynä Wallin kuoleman aiheuttamisesta.

Ruumiinosien etsintä jatkuu

Kööpenhaminan poliisi jatkaa Kim Wallin ruumiinosien etsintöjä vesistössä. Poliisin mukaan ruumiinosien löytäminen on olennaista kuolemansyyn selvittämiseksi. Toistaiseksi syy on mysteeri.

Myöskään Wallin käyttämiä vaatteita ei löytynyt sukellusveneestä, eikä löytyneen torson päältä. Sukeltajien etsinnät ovat keskittyneet erityisesti Juutinrauman rantavesiin lähelle paikkaa, jossa Madsenin sukellusvene upposi vajaa kaksi viikkoa sitten.

Poliisi kertoi myös löytäneensä Wallin verta sukellusveneen sisältä.

– Käytimme hiusharjaa ja hammasharjaa saadaksemme hänen dna:taan. Löysimme myös verta sukellusveneestä ja siitä tuli osuma, kertoi komisario Jens Möller Jensen eilen.

Poliisi pyytää apua alueella liikkuvia pitämään silmänsä auki.

– Jos jollakulla on tietoa, jonka uskoo kiinnostavan poliisia, ei pidä ajatella, että kaikki olisi jo tässä vaiheessa selvää. Haluamme edelleen paljon apua, Möller Jensen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.