Poliisi pysäytti tummaihoisen lenkkeilijän valkoisten alueella Floridassa – tilanne poikikin yllättävän työtarjouksen

Poliisi oli pidättämässä mustaa miestä valkoisten alueella – epäilyttävä tilanne poikikin työtarjouksen virkavallan leivissä 0:56
Poliisin ja Joseph Griffinin kohtaaminen tallentui videolle. Tilanne poiki lopulta hänelle työtarjouksen virkavallan leivissä.

Kun tummaihoinen mies Joseph Griffin lenkkeili lähinnä valkoihoisten suosimalla asuinalueella, poliisi pysäytti tien sivuun ja päätti jututtaa miestä. Tapaus sattui Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa.

CNN:n mukaan poliisi etsi alueelta lenkkeilijän tuntomerkkeihin kuuluvaa henkilöä, josta oli tehty asuntomurtoilmoitus hätäkeskukseen.

Tilanne tallentui poliisin vartalokameralle.

Poliisi kyseli Griffiniltä, oliko tämä ajautunut vaikeuksiin. Mies ei selvästikään tiennyt, mistä oli kyse ja kielsi olevansa syyllinen rikoksiin.

Videolla näkyy, kuinka Griffin ryhtyi tallentamaan kohtaamista poliisin kanssa puhelimeensa.

Paikalle saapui lopulta ainakin viisi poliisiyksikköä ja miestä saartoi useampi poliisivirkailija.

Saadessaan selvyyden tilanteeseen virkavalta jätti miehen rauhaan ja asuntomurtoihin syyllistynyt henkilö löydettiin toisaalta.

Epäilyttävällä tilanteella oli kuitenkin onnekas loppu, sillä jo aiemmin poliisin leivissä työskennelleelle Griffinille tarjottiin työtä paikalliselta poliisilaitokselta.

Työn tarkoituksena olisi sujuvoittaa virkavallan ja tummaihoisten kohtaamisia arjessa.

Griffin jouti kieltäytymään täysipäiväisestä tarjouksesta nykyisestä hoitoalan päivätyöstään johtuen, mutta sopi poliisin kanssa osa-aikaisesta työsopimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat