Poliisi puuttunut lahtelaisnuorten rikolliseen toimintaan

Ile, 18, on joutunut väkivallan uhriksi:"Miksi mä oon tehnyt näitä juttuja" 1:53
Katso myös: Ile, 18, on itsekin joutunut väkivallan uhriksi: "Miksi mä oon tehnyt näitä juttuja?" – katso paljonpuhuva haastattelu!

Hämeen poliisilaitos on tehostetusti puuttunut nuorten rikolliseen toimintaan Lahdessa.

Viime viikkojen aikana poliisi on ottanut kiinni viisi 17–18-vuotiasta lahtelaisnuorta epäiltynä ryöstöihin ja huumausainerikoksiin.

Kiinniotetut eivät ole ainoita, joita epäillään rikoksista. Tutkintakokonaisuudessa on epäiltynä parikymmentä nuorta miestä, jotka ovat syntyneet vuosina 2002-2006.

Esitutkinnassa on kesken kymmenkunta huumerikosta, ryöstöä, kiristystä, uhkailua ja pahoinpitelyrikosta sekä viisitoista muihin rikostyyppeihin liittyvää esitutkintaa.

Kaikkiaan tutkinnassa on nuorten miesten kesken noin 40 rikoksen esitutkintaa.

Poliisitiedotteen mukaan esitutkinnoissa on käynyt ilmi nuorten myötämielinen suhtautuminen rikoksiin. Myötämielisyyteen on vaikuttanut rikossarjoissa näkyvä rahaa, nopeita autoja ja hienoja kelloja sisältävä elämäntyyli.

Esitutkinnat ovat kesken, eikä poliisi tiedota yksittäisistä esitutkinnoista niiden liittyessä nuoriin rikoksentekijöihin.

Poliisi toivoo vanhempien kiinnittävän huomiota

Hämeen poliisilaitos toivoo vanhempien kiinnittävän huomiota omiin nuoriinsa ja heidän asenteisiinsa väkivaltaa, huumeita ja muuta rikollisuutta kohtaan.

– Asennoituminen rikollisuuteen on varmasti monen asian summa, johon vaikuttavat niin kaveripiiri, lapsuuden ajan turvallisuus tai turvattomuus, mediasta ja sosiaalisesta mediasta saatavat vaikutteet, koulu, opettajat kuin myös kasvatus, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Poliisi toivoo, että vanhemmat ohjaisivat lapsiaan niin, että nuorena tehdyt rikokset eivät pilaisi tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat