Mainos

Poliisi poistaa Greenpeace-aktivisteja satamasta

Poliisi aikoo poistaa Greenpeacen aktivistit Tammasaaren lastauslaiturilta Helsingin satamassa. Poliisi ilmoitti asiasta Twitterissä. 

Greenpeacen mukaan toistaiseksi alueelta on poistettu kolme aktivistia, viisitoista on edelleen kiinnittyneinä sataman rakenteisiin. Aktivistien tarkoituksena on estää hiililastin purku MS Alppila -aluksesta, joka kuljettaa hiiltä Venäjän Ust-Lugan satamasta Helsinkiin Salmisaaren hiilivoimalaan.

Poliisi kehotti jo aiemmin aktivisteja poistumaan lastauslaiturilta, mutta nämä kieltäytyivät.  

- Tämä mielenosoitus alkoi eilen aamulla kun Sini Saarela kiipesi laivan kyytiin. Tämän jälkeen laiva muutti kurssia ja lähti kohti länttä, mutta saapui kuitenkin lopulta tänne satamaan mihin pitikin, kertoo Greenpeacen energia- ja ilmastovastaava Laura Meller.  


Paikalla satamassa oli kuitenkin 18 aktivistia, jotka olivat kiivenneet hiilenpurkulaitteisiin ja estivät hiililastin purkamisen. 

Tutkintavankeudessa Venäjällä 2013


Greenpeace-aktivisti Sini Saarela tuli kansainväliseen julkisuuteen vuonna 2013, kun hän osallistui mielenosoitukseen Venäjän arktisen alueen öljynporauksia vastaan. 

Saarela nousi venäläisen öljynporauslautan kannelle yhdessä sveitsiläisen aktivistin kanssa. Tilanteesta muodostui rajun näköinen, ja aktivisteja mm. suihkutettiin vesitykeillä. Saarela joutui muiden aktivistien tavoin Venäjälle tutkintavankeuteen kahdeksi kuukaudeksi ja sai lopulta syytteen alun perin merirosvouksesta, mutta se muutettiin myöhemmin syytteeksi huliganismista.


Saarelan ja hänen kumppaneidensa toiminta sai laajaa kansainvälistä huomiota. Brittiläinen The Guardian -lehti valitsi Saarelan ja hänen sveitsiläisen kumppaninsa Vuoden henkilö -ehdokkaiksi. He sijoittuivat lenden äänestyksessä kakkosiksi tietomurtoaktivisti Edward Snowdenin jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.