Katso hurjat kuvat: Aktivistit meloivat luksusristeilijän eteen Helsingissä – yrittivät estää jättilaivan lähdön satamasta

Elokapina yrittää estää kajakeilla luksusristeilijä Queen Elizabethin lähdön Helsingin satamasta Hernesaaressa 1:35

Aktivistit meloivat kajakeilla risteilyaluksen eteen ja tiedottivat aluksen henkilökunnalle pyrkivänsä estämään aluksen lähdön rauhanomaisesti.

Kansainvälisen ympäristöliikkeen Elokapinan (Extinction Rebellion) suomalaiset aktivivistit yrittivät keskiviikkona iltapäivällä estää luksusristeilijä Queen Elizabethin lähdön Helsingin Hernesaaren satamasta.

Aktivistit meloivat kajakeillaan risteilyaluksen eteen.

– Protestillaan Elokapina ei syytä yksittäisiä matkailijoita vaan vaatii toimia kaupungilta ja hallitukselta. Nopeasti kasvava risteilyteollisuus ei ole hiilipäästöjensä vuoksi yhteensopiva tarpeellisten ilmastokriisitoimien kanssa, Elokapinan tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että vuonna 2016 julkaistu tutkimus osoittaa luksusaluksen hiilipäästöjen voivan vastata 80 000 auton päästöjä.

– Elinkelpoinen planeetta ei yksinkertaisesti kestä luksusristeilijöitä, toteaa protestiin osunut Till Sawala tiedotteessa.

– Matkustelu ja planeetan tuhoaminen matkustustavalla eivät ole kestävä yhdistelmä.

Helsingin poliisi tiedotti Twitterissä olevansa paikalla Hernesaaren satamassa.

– Poliisilla on tiedossa, että risteilyaluksen lähtö yritetään estää Hernesaaren satamassa. Poliisi on paikan päällä selvittämässä tilannetta. Tiedotamme asiasta lisää Twitterissä heti, kun tilanteesta on enemmän tietoa.

Katso alla lisää kuvia mielenilmauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat