Poliisi pitää Uuden-Seelannin hostellipaloa tuhopolttona – uhrimäärä edelleen epäselvä

Ketään ei ole otettu kiinni tapaukseen liittyen. 

Uudessa-Seelannissa poliisi uskoo ainakin kuuden ihmisen kuoleman aiheuttaneen hostellipalon olleen tuhopoltto. Tapauksesta on aloitettu henkirikostutkinta.

Toimittajille puhunut poliisijohtaja ei avannut perusteita poliisin epäilyksille. Ketään ei ole otettu kiinni, mutta poliisilla on lista ihmisiä, joita halutaan kuulla.

Aiemmin poliisi kertoi, että rakennuksessa oli pari tuntia ennen suurta paloa palanut sohva eikä siitä ollut ilmoitettu pelastustoimelle. Palojen mahdollinen yhteys on tutkinnassa.

Tulipalo tapahtui Wellingtonissa tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa. Ihmisiä on edelleen kateissa palon jäljiltä, joten kuolonuhreja voi löytyä lisää. Palokunta löysi tiistaina kuusi ruumista mutta ei pystynyt tutkimaan koko rakennusta, koska sen katto oli osin sortunut.

Poliisi pääsi keskiviikkona aloittamaan tutkinnan sisällä rakennuksessa sen jälkeen kun sen katsottiin olevan turvallista.

Nelikerroksisessa hostellissa on yli 90 huonetta. Kymmenet ihmiset pelastuivat palosta, osa savun läpi pakenemalla ja osa katolta pelastuslaitoksen tikasautojen avustamina.

Lue myös:

    Uusimmat