Kuusi kuollut hostellipalossa Uudessa-Seelannissa, 11 yhä kateissa

Hostellissa uskotaan olleen noin 90 ihmistä. Paikallisen lehden mukaan 11 ihmistä on yhä kateissa.

Uudessa-Seelannissa ainakin kuusi ihmistä on kuollut hostellissa syttyneessä tulipalossa, kertoo maan pääministeri Chris Hipkins. Hän arvioi, että kuolleita on todennäköisesti enemmän kuin kuusi.

– Ymmärtääkseni kuusi vahvistettiin aikaisemmin, mutta näyttää siltä, että niitä on todennäköisesti enemmän, Hipkins kommentoi kuolleiden määrää.

Poliisin edustajan mukaan kuolonuhrien lopullisen määrän arvellaan jäävän alle kymmenen, mutta tarkempia tietoja kuolleista saadaan vasta, kun rakennukseen päästään sisälle.

Palo syttyi pääministerin mukaan maan pääkaupungissa Wellingtonissa sijaitsevassa hostellissa aikaisin tiistaiaamuna paikallista aikaa.

Pelastusviranomaisen edustaja Nick Pyatt kuvaili tämän luokan tulipalon sattuvan Wellingtonissa vain kerran vuosikymmenessä.

– Se on pahin painajaisemme, hän lisäsi.

Hostellissa ei ollut sprinklereitä, sanoo pelastusviranomainen

Paikallisten pelastusviranomaisten mukaan hostellista pelastettiin 52 ihmistä. Kansallisen pelastusviranomaisen apulaispäällikkö Brendan Nally kertoo, että pelastajat hakivat asukkaita rakennuksen katolta tikkaiden avulla turvaan.

Hostellissa ei Nallyn mukaan ollut sprinklereitä, eikä palohälytin hälyttänyt savusta automaattisesti.

Pelastusviranomaisten mukaan hostellissa uskotaan olleen noin 90 ihmistä. New Zealand Herald -lehden mukaan 11 ihmistä on yhä kateissa.

Wellingtonin pormestarin Tory Whanaun mukaan hostellissa majaili sekä pitkäaikaisia että lyhytaikaisia asukkaita.

Ainakin kuusi ihmistä on kuljetettu sairaalaan. Heistä yhden tila on vakava, kertoo paikallinen pelastusviranomainen. Lisäksi ainakin 15:tä ihmistä hoidettiin palopaikalla.

Tulipaloa on oltu sammuttamassa 80 pelastajan ja 20 pelastusajoneuvon voimin.

Lue myös:

    Uusimmat