Poliisi pidätti kaksi ääriryhmän jäsentä Puolassa – suunnittelivat muslimien joukkosurmaamista, hakivat inspiraatiota Breivikiltä

Puolassa turvallisuusviranomaiset ovat pidättäneet kaksi "ääriryhmän jäsentä", jotka ovat suunnitelleet pommi- ja asehyökkäyksen tekoa muslimeita vastaan.

Viranomaisten mukaan pidätysten yhteydessä viranomaiset takavarikoivat kemikaaleja, joita olisi voitu käyttää räjähteiden rakentamiseen.

Viranomaiset eivät ole kertoneet ryhmän tai pidätettyjen nimeä julkisuuteen, mutta sanoivat tekijöiden hakeneen inspiraatiota Anders Behring Breivikiltä ja Brenton Tarrantilta.

Breivik teki pommi-iskun Oslon keskustaan ja ampui sosiaalidemokraattien kesäleirillä olleita nuoria Utöyan saarella vuonna 2011. Iskussa kuoli 77 ihmistä.

Tarrant taas surmasi ja haavoitti kymmeniä muslimeita iskiessään kahteen moskeijaan Uuden-Seelannin Christchurchissa maaliskuussa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja