Poliisi paljasti Suomen suurimman kokaiinivyyhdin, Don Cesarin – kuriirit salakuljettivat vatsassaan sekä eri ruumiinaukoissaan Suomeen 13 kiloa kokaiinia

Illan Rikospaikka-ohjelman mukaan Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat paljastaneet Suomen kaikkien aikojen suurimman kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaation.

Esitutkinnan mukaan alankomaalaiset huumekuriirit toivat vuosien 2017 ja 2018 aikana Suomeen 13 kiloa kokaiinia kehon sisäisesti.

– Kokaiini on päätynyt lähes kokonaisuudessaan Pirkanmaan seudulle, KRP:n rikosylikomisario Jari Räty sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Esitutkinnassa selvisi kaikkiaan 21 Alankomaista Suomeen salakuljetettua kokaiinierää sekä kaksi kokaiinierän hankkimisen yritystä Alankomaissa.

Kuriirit toivat kokaiinipaketteja Suomeen kehon sisällä vatsassa ja lisäksi peräaukossa sekä emättimessä.

Esitutkinnassa selvitetyn kokaiinin laskennallinen katukauppa-arvo oli yli 1,5 miljoonaa euroa.

Operaatio Don Cesar

Sisä-Suomen poliisilaitos ja KRP ovat tutkineet kokaiinin maahantuontia ja levitystä aktiivisesti 14 kuukauden ajan.

Operaatio Don Cesar -nimellä kulkeneessa tutkintakokonaisuudessa on paljastettu kaksi erillistä kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota. Niiden päätekijät ovat toimineet Tampereelta käsin.

Don Cesarin tutkinnanjohtajina ovat olleet Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Kinnunen sekä KRP:n Räty.

Don Cesar 1:ssä epäiltyjä oli kaikkiaan 23. Tutkinnassa selvitetty kokaiinin kokonaismäärä oli 1,8 kiloa. Käräjäoikeus antoi asiassa tuomion maaliskuun lopussa. Päätekijä sai 10 vuotta vankeutta. Ehdottomia ja ehdollisia tuomioita tuli kaikkiaan 21 henkilölle. Kyseisessä osiossa tuomittiin myös NHL-kiekkoilija Jori Lehterä huumausainerikoksesta.

Don Cesar 2 tutkittiin kahdessa osassa. Levitysosiossa epäiltyjä oli 16 ja tutkinnassa selvitetyn kokaiinin määrä oli puoli kiloa. Tuomiot annettiin annettiin tammikuussa 2019.

Nyt valmistuvan Don Cesar 2:n maahantuontiosiossa eli epäillyn 13 kilon salakuljetusvyyhdissä epäiltyjä on kaikkiaan 17. Heistä kahdeksan on Alankomaista. Suomalaisia epäiltyjä on seitsemän.

Kuriiri toi vatsassa 140 kokaiinipakettia Bandidos MC:n jäsenelle

Suomen poliisi teki tutkinnassa tiivistä yhteistyötä Alankomaiden viranomaisten kanssa.

Yksi epäillyistä huumekuriireista saapui lentämällä Suomeen 26.10.2018.

Epäilty majoittui Helsingissä hotelliin ja tapasi seuraavana päivänä Helsingissä Tampereelta autolla saapuneen Bandidos MC:n jäsenen.

Poliisi tarkkaili Bandidos-jäsenen paluumatkaa ja pysäytti hänet Tampereella.  Hänen autostaan takavarikoitiin 833 grammaa kokaiinia.

Tämän jälkeen poliisi otti kiinni alankomaalaisen epäillyn kuriirin Helsingissä. Poliisi takavarikoi miehen hotellihuoneen turvasäilöstä löytyneet 30 000 euroa käteistä rahaa.

– Se oli esitutkinnan mukaan suora maksu kyseisestä kokaiinierästä, Räty kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Poliisi otti samaan aikaan kiinni myös maahantuontiorganisaation suomalaisen pääepäillyn, Tampereella asuvan ulkomaalaistaustaisen miehen.

Kokaiinin Alankomaista Suomeen salakuljettanut mies nimesi poliisin kuulusteluissa henkilön, joka oli luovuttanut hänelle kokaiinin Alankomaissa. Lisäksi mies kertoi, että Bandidos MC:n jäsenen tapaamisen oli järjestänyt suomalainen pääepäilty.

Tutkinnassa selvisi myös, että suomalaiseen pääepäiltyyn oli kohdistunut aseellinen ryöstö Alankomaissa toukokuussa 2018, kun hän oli hankkimassa kilon suuruista kokaiinierää.

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35 MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja