Mainos

Poliisi paljasti mittavan nettihuumekaupan – ostaja käräytti viranomaisille

Helsingin poliisilaitos selvittänyt syksyn aikana vyyhdin, jossa huumaavia aineita ja niin sanottuja muuntohuumeita on myyty suuria määriä nettihuumekauppassa.

Huumaavia aineita ja niin sanottuja desing-huumeita myytiin laajasti internetin Tor-verkon kautta. Jutussa on epäiltynä 35-vuotias mies, jonka epäillään myyneen huumaavia aineita nimimerkin suojissa useiden vuosien ajan. 

Poliisi pääsi vyyhdin jäljille poikkeuksellisesti huumeiden ostajan kautta.

– Poliisilaitokselle tuli kesällä ilmoittautumaan henkilö, joka kertoi ostaneensa morfiinin sukuisia kipulääkkeitä internetin välityksellä kymmenillä tuhansilla euroilla, kertoo Helsingin poliisin huumerikostutkintaa johtava rikosylikomisario Jukka Paasio.

– Poliisi aloitti välittömästi esitutkinnan ja nopeasti selvisi, että internetmyynnin takana epäiltiin olevan pääkaupunkiseudulla asuva noin 35-vuotias mies, Paasio kertoo poliisin tiedotteessa.

Epäilty toimi salaisessa Tor-verkossa. Siellä laittomien aineiden ostaja ja myyjä voivat toimia poliisin mukaan täysin anonyymisti. Maksuvälineenä käytetään virtuaalivaluutta Bitcoinia.

Kotietsinnässä huumeita ja valokuvia

Poliisille selvisi myynnin laajuus vasta epäillyn kiinnioton jälkeen. Myyntiä oli tehty useamman vuoden ajan ja myynnissä oli ollut useita erilaisia huumaavia lääkkeitä ja design-huumeita. Epäilty oli muun muassa kuvannut asiakkailleen lähettämänsä kirjekuoret ja näitä valokuvia poliisi löysi lähes 1000 laite-etsinnöissä.

Poliisin kotietsinnässä takavarikoimaa todistusaineistoa.

Kotietsinässä löydettiin myös useita huumausaineiksi luokiteltuja aineita, sekä psykoaktiivisia aineita. Lisäksi poliisi löysi synteettitä DMT-huumetta pakastimesta.  

Juttu etenee lähiaikoina syyttäjän syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.