Mainos

Poliisi paljastaa videolla, miten maksukorttien kopiointilaitteen tunnistaa – kiinnitä erityisesti huomiota pieneen reikään

Maksukorttien tietoja kopioivia ja korttien tunnusluvut kameran avulla vakoilevia skimmauslaitteita on tänäkin kesänä tavattu Suomen huoltoasemilta. Hyvin tehdyt laitteet on usein hankala tunnistaa. Nyt poliisi on julkaissut YouTubessa videon, jossa neuvotaan, miten skimmauslaitteen voi tunnistaa.

Esimerkiksi neljältä Tampereen seudun huoltoasemilta löytyi alkuviikosta skimmauslaite. Poliisin uudessa videossa kehotetaan erityisesti kiinnittämään huomiota kortin syöttöaukon hataruuteen.

Skimmauslaitteet ovat yleensä muovista tehtyjä ja rakenteeltaan hatarampia kuin kortinlukulaitteen alkuperäiset metallista tehdyt syöttöaukot. Lisäksi ne saattavat olla huonosti kiinni ja voivat hölskyä käsiteltäessä.

Poliisi neuvoo katsomaan tunnusluvun näppäilylaitteen yläpuolelle. Jos numeropaneelin yläpuolella on pieni reikä, kyse on todennäköisesti pienestä kamerasta, joka kuvaa sormien liikkeet.

Poliisi kehottaa aina tekemään ilmoituksen, jos epäilee löytäneensä skimmauslaitteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.