Poliisi: Pääkaupunkiseudulla vapunpäivänä menoa ja meininkiä puolilleöin – "Peruskauraa vähän normaalia enemmän"

Poliisi avaa vapun tapahtumia – miten on mahdollista, että auto pääsi ajamaan Pohjoisesplanadille 3:50
Poliisi avasi sunnuntaina vapun tapahtumia MTV Uutiset Livessä – miten on mahdollista, että auto pääsi ajamaan Pohjoisesplanadille?

Sunnuntaiehtoota kerrotaan vietetyn aika lailla normaaleissa merkeissä.

Helsingin poliisin mukaan vapunpäivän alkuilta oli Uudellamaalla yllättävän vilkas. Poliisitehtäviä oli runsaasti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Poliisitehtävät keskittyivät yleisille paikoille.

– Nythän tuo on rauhoittunut, mutta puolille öin asti oli vielä hyvinkin paljon menoa ja meininkiä ympäri Uuttamaata, komisario Jari Korkalainen kertoi STT:lle maanantaina aamuyöstä kolmen aikoihin.

– Ei ole enää puolenyön jälkeen ollut mitään isompaa.

Sunnuntaina poliisi puuttui Uudellamaalla muun muassa erinäisiin häiriöihin ja rähinöihin. Korkalaisen tietojen mukaan poliisi ei joutunut tyhjentämään julkisia paikkoja vapunpäivänä.

– Jonkun verran ihan rattijuopumuksia ja kaikkea tällaista poliisin peruskauraa vähän normaalia enemmän, komisario Jari Korkalainen jatkoi listausta.

Poliisilla ei ollut tarjota varhain maanantaina tarkkoja tilastoja tehtävien määrästä, mutta normaalia viikonloppua vilkkaampaa oli Korkalaisen mukaan ollut vielä sunnuntainakin.

Toisaalla rauhallisissa merkeissä

Aamuyöstä Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin sunnuntaiehtoota vietetyn "aika lailla normaaleissa merkeissä".

– Varmaan tuo aika kylmä ilma ainakin täällä pohjoisessa vaikutti siihen, että ei ollut hälinöitä, johtokeskuksesta summattiin vapunpäivän kulkua varhain maanantaina.

Oulun poliisi kertoi jo sunnuntai-iltana vapunpäivän olleen alueellaan "lähes poikkeuksellisen rauhallinen".

– Vaikka Oulun vapputapahtumat keräsivät koleasta säästä huolimatta paljon ihmisiä yhteen, juhlinta sujui maltilla ja mallikkaasti, poliisi kuvaili tiedotteessa.

Tampereella vapunpäivä oli yleisesti ottaen rauhallinen. Sisä-Suomen poliisi kertoi puuttuneensa käskyin ja kehotuksin yksittäisiin häiriökäyttäytymisiin. Lisäksi poliisi kertoi ottaneensa huostaansa muutamia henkilöitä liiallisen päihtymyksen vuoksi.

– Vilkkaaseen vappuaattoon verrattuna vapunpäivän vietto on ollut sujuvaa ja maltillista, poliisi kertoi tiedotteessa sunnuntaina.

Lounais-Suomen poliisi kertoi maanantaina aamuyöstä, että alueella oli rauhallista.

– Verrattuna varmaan kahteen aikaisempaan vappuun on ollut vähän vilkkaampaa, tilannekeskuksesta summattiin kuitenkin koko vappuviikonloppua STT:lle.

Pääministeri Sanna Marinin perinteinen vappupuhe Turussa 20:04
Pääministeri Sanna Marin piti perinteisen vappupuheen Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat