Poliisi on aloittanut esitutkinnan siitä, miten epäilty 12-vuotias ampuja sai aseen haltuunsa – selvittää myös mahdollista kiusaamistaustaa

Poliisi antoi lisätietoa Vantaan kouluampumisesta 1:25
Katso myös: Poliisi tiedotti keskiviikkona lisää Vantaan kouluampumisesta.

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan siitä, miten Vantaan epäilty kouluampuja sai haltuunsa aseen. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Särkkä kertoo STT:lle, että asiaa tutkitaan alustavasti epäiltynä ampuma-aserikoksena. 

Hänen mukaansa nimike voi esitutkinnan yhteydessä muuttua myös ampuma-aserikkomukseksi.

12-vuotiaan pojan epäillään ampuneen kolmea kuudesluokkalaista eilen Viertolan koululla Vantaalla.

Yksi heistä kuoli. Kiinnioton yhteydessä pojan hallusta löytyi poliisin mukaan revolverimallinen käsiase. Ase on poliisin mukaan luvallinen ja luvanhaltija on epäillyn ampujan lähisukulainen.

Tutkinnanjohtaja kertoo poliisin selvittävän, onko muun muassa kiusaaminen vaikuttanut ampumisen taustalla. Ylen mukaan 12-vuotias epäilty on joutunut koulukiusatuksi koulussaan.

Särkkä kertoo STT:lle, että mahdollisia kiusaamisväitteitä selvitetään muiden tapahtumien taustojen selvittämisen yhteydessä.

Hän ei toistaiseksi kommentoi tarkemmin taustoihin liittyviä selvityksiä vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen. Poliisi on aiemmin tänään kertonut sillä olevan alustava käsitys epäillyn mahdollisesta motiivista. Särkkä ei toistaiseksi ota motiiviin kantaa.

Miten kouluampumista pitäisi käsitellä koulussa ja kotona? 9:26
Katso myös: Miten kouluampumista pitäisi käsitellä koulussa ja kotona?

Lue myös:

    Uusimmat