Poliisi lopetti yli kymmenen hengen mielenosoituksen Eduskuntatalon portailla – kaksi otettiin kiinni

Nämä rajoitukset tuskastuttavat suomalaisia eniten – exit-raportti paljastaa, mistä on eniten haittaa 3:37
Kokoontumisvapauden rajoitus on eniten suomalaisia haittaava rajoitustoimi. Asia selviää valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen johtaman työryhmän exit-raportista

Poliisi on keskeyttänyt tänään Eduskuntatalon portailla tapahtuneen yli kymmenen hengen mielenosoituksen, poliisi tiedottaa.

Mielenilmauksesta ei ollut ilmoitettu etukäteen poliisille. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lisäksi kieltänyt yli 10 hengen kokoukset koronatilanteen vuoksi.

– Mielenosoitus on päättynyt ja sen järjestäjää on sakotettu laittomasta kokoontumisrikkomuksesta. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on kirjattu rikosilmoitus. Näiden johdosta poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni, kertoo ylikomisario Seppo Kujala poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tapauksesta on tallentunut videoita, joissa käy ilmi, että osa mielenilmauksessa olleista vastusti fyysisesti poliisia kun tapahtumaa oltiin lopettamassa. Videon perusteella yhtä henkilöä jouduttiin ilmeisesti uhkaamaan etälamauttimella vastarinnan murtamiseksi. Osaanottajat tallensivat tapahtumia kameroin ilmeisen ahkerasti.

Lue myös:

    Uusimmat