Mainos

Poliisi kuvailee tuoretta leskeä surmayönä yllättävän rauhalliseksi

Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä kuullaan tänään todistajina surmapaikalle saapuneita poliiseja.

Ensimmäisenä viranomaisena paikalle tullut, kenttäjohtajana toiminut kokenut ylikonstaapeli oli tekemässä yövuoroa joulukuun ensimmäisenä yönä vuonna 2006, kun hälytys ulkopuolisesta tunkeutujasta ulvilalaisessa omakotitalossa saatiin. Hälytys tuli kello 2.41. Partion matka surmapaikalle ei kestänyt montaa minuuttia.

Ylikonstaapeli keskusteli tunkeutujasta ilmoittaneen perheenäidin kanssa puhelimitse jo matkalla. Nainen kertoi tummiin vaatteisiin pukeutuneesta, pulskahkosta miehestä, joka oli tunkeutunut taloon ja alkanut siellä puukottaa hänen miestään. Pituudeltaan nainen sanoi miehen olevan noin 180-senttinen.

- Ei sieltä [naisen äänen lisäksi] mitään muita ääniä kuulunut. Kuitenkin myös autosta tuli omat äänensä häiritsemään keskustelua. Mutta en erottanut mitään erikoista.

Nainen pystyi kuvailemaan tekijää poliisin mielestä johdonmukaisesti. Ääni oli kuitenkin hieman hätääntynyt tai kiihtynyt.

- Minulle tuli sellainen kuva, että siellä on tosi kyseessä ja paikalle tarvitaan apua.

Partion saapuessa paikalle muutaman minuutin kuluttua nainen oli pihalla vastassa. Ylikonstaapeli kuvailee naista yllättävän rauhalliseksi tilanteen kaoottisuus huomioon ottaen. Itkua tai muita tunteenpurkauksia poliisi ei havainnut.

Myös toinen partiossa ollut konstaapeli ihmetteli tänään oikeudessa, miksei nainen pyytänyt lainkaan apua.

- Hän ei ainakaan mitenkään hysteerinen ollut. Hänestä sai kyllä selvän, kun hän esitti, missä tekopaikka ja uhri ovat. Yllättävän rauhallinen, sanoisin näin. Pystyi kertomaan asioista, kun häneltä niitä kysyttiin, kenttäjohtajana toiminut ylikonstaapeli luonnehti oikeudessa.

Partion saapuessa paikalle Jukka Lahti ei enää hengittänyt.

"Tekoon täytynyt kulua aikaa"

Syyttäjä kysyi ylikonstaapelilta myös, jäikö jokin asia tutkinnasta erityisesti mieltä vaivaamaan. Hän kertoi miettineensä rikospaikalla vallinnutta kaaosta.

- Tuli mieleen, että tekoon on täytynyt kulua jonkin verran aikaa. Jälki oli sen mukaista.

Myös tekijän poistumisreitti vaikutti ylikonstaapelin mukaan pieneltä isomman ihmisen poistua. Ikkunan pielissä törrötti lasinsirpaleita.

Lapsi äitinsä seurassa

Puolustus kysyi ylikonstaapelilta, pelkäsikö hereillä ollut lapsi äitiään. Mitään tällaista hän ei ollut havainnut.

- Naisen seurassa ollut lapsi pysyi hänessä hyvin tiukasti kiinni koko ajan.

Perheenisän murhasta syytetään uhrin leskeä. Puolustus kiistää syytteen.

Oikeudenkäynti jatkuu tänään Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa kuudetta päivää. Iltapäivällä todistamaan saapuu muun muassa syytetylle muistijälkitestin tehnyt keskusrikospoliisin tutkija.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.