Jalkapallofanien tappeluvideo on poikkeuksellinen Suomessa – ja urheiluseuroille kiusallinen: "Todellista suhdetta seuraan vaikea osoittaa"

4:22

Poliisi tutkii epäiltyä väkivaltarikosta liittyen jalkapallofanien yhteenottoon. Asiasta on olemassa myös videotallenne, jonka näet artikkelin yhteydessä olevasta videoikkunasta.

Videolla näkyy ennalta järjestetty tappelutilanne, jossa ilmeisesti HJK:n ja FC Lahden kannattajat ottavat yhteen junaradan vierellä.

Videokuvallinen todistusaineisto jalkapallotapahtuman ulkopuolelle järjestetystä väkivaltatilanteesta on Suomessa poikkeuksellinen, pohtii MTV urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko.

– Puheiden mukaan näitä on tapahtunut jalkapallon ja myös jääkiekon puolella. Mutta videomateriaali tapahtuneesta on poikkeuksellista.

Kannattajien välisistä yhteenotoista Suomessakin on historiaa. Urheiluseuroille tilanteet ovat varsin kiusallisia. Ottelutapahtumien ulkopuolella nujakointiin on vaikea puuttua.

Niikko pohtii myös, että joskus tappelupukarien todellista suhdetta kyseisiin joukkueisiin voi olla vaikea osoittaa.

– Todellinen suhde seuran kannattamiseen voi olla vaikeaa osoittaa.

Tiettyjen seurojen kannattajilla on historian valossa kyseenalainen maine juuri huliganismin saralta. Mitkä seurat nousevat esiin? Katso koko Teemu Niikon haastattelu tästä.

6:09

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja