Poliisi kiittelee yleisön toimintaa – laajalle levinnyt Ison Omenan uhkausviesti tavoitti viranomaiset nopeasti: "Tämä on sillä tavalla poikkeuksellinen"

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii kauppakeskus Isoon Omenaan kohdistettua uhkausta laittomana uhkauksena. Poliisin mukaan mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että tekijä olisi toteuttamassa uhkaustaan. 

Länsi-Uudenmaan poliisin viestintäjohtaja Petri Launiainen kertoo MTV Uutisille, että poliisi varautuu päivittäin erilaisiin uhkatilanteisiin. 

– Tähän tilanteeseen olemme varautuneet niiden tietojen mukaan, mitä meillä tällä hetkellä on. Yksityiskohtiin en voi mennä, mutta tilanteeseen on varauduttu tarvittavilla toimenpiteillä.

Launiainen painottaa, että poliisi tiedottaa aina sellaisista tilanteista, jotka vaikuttavat kansalaisten liikkumiseen tai toimintaan. 

– Kerromme välittömästi, jos kansalaisten pitää reagoida jollain tavalla tilanteeseen. Meille tulee vuositasolla jatkuvasti erilaisia uhkauksia, joten tämä on meille jo rutiinia, Launiainen kertoo.

– Tämä kyseinen uhkaus on sillä tavalla poikkeuksellinen, että se on lähtenyt sosiaalisessa mediassa niin laajasti liikkeelle. 

Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä

Uhkausta tutkitaan laittoman uhkauksen nimikkeellä. Launiainen kertoo, että rikosnimike voi vielä tarkentua tutkinnan aikana. 

– Meillä ei ole mitään sellaista tietoa, mikä antaisi ymmärtää, että tämä menisi uhkausta pidemmälle.

Kauppakeskus Isoon Omenaan kohdistettu uhkaus keräsi vappuaattona laajan yleisön sosiaalisessa mediassa, missä uhkausta jaettiin todella nopealla tahdilla eteenpäin. Launiainen kiittelee yleisön toimintaa, sillä uhkaus ei jäänyt ainoastaan some-yleisön tietoon.

– Onneksi tässä tapauksessa oli otettu myös viranomainen huomioon ja uhkauksesta ilmoitettu meille. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten viranomainen pystyy puuttumaan näihin [uhkauksiin] yhdessä eri osapuolten kanssa. 

Launiainen toivoo, että tämä tapaus saadaan tutkinnan edetessä päätökseen.

– Aika hyvä onnistumisprosentti on näissä ollut. Heti, kun tämä tapaus ratkeaa, niin siitä kyllä ilmoitetaan.

Lue myös:

    Uusimmat