Poliisi keskeytti mielenosoituksen Helsingissä – paikalla oli liikaa väkeä

Koronarajoitusten vastustajat mellakoivat ympäri maailmaa – kolme erilaista tekijää voivat laukaista mielenosoitukset 4:54
Euroopassa on nähty viime viikkoina koronarajoitusten vastaisia mielenosoituksia – katso videolta, mitkä kolme syytä voivat laukaista protestit.

Helsingissä poliisi keskeytti mielenosoituksen lauantaina iltapäivällä, sillä osallistujamäärä ylitti aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksessa sallitun lukeman.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa osallistua enintään kymmenen henkilöä. Helsingin poliisin johtokeskuksesta arvioitiin STT:lle, että Mielenosoitus oikeuden ja sananvapauden puolesta -tapahtumassa oli paikalla noin 60 ihmistä.

Poliisi määräsi tilaisuuden päättyneeksi kokoontumisrajoituksen rikkomisen vuoksi ja kehotti osallistujia poistumaan paikalta. Twitterissä Helsingin poliisi kertoi, että yksi henkilö oli otettu lyhytaikaisesti kiinni ja yhteensä kolmelle ihmiselle annettiin sakot poistumiskäskyn noudattamatta jättämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat