Mainos

Poliisi kertoo – nämä stereotypiat pätevät Suomessa liikenteessä: "Kyllä niilläkin automerkeillä ajaa ihan fiksuja ihmisiä"

2:48
Suomen surkein kuski -ohjelman juontaja Eero Ettala Possen piinapenkissä

Suomen surkein kuski -ohjelman tuomarina toimiva poliisin ajokouluttaja Sari Nuolikoski kertoo tiettyjen stereotypioiden pätevän liikenteessä.

Suosittu Suomen surkein kuski palaa pian MTV3-kanavalle uuden, kuudennen tuotantokauden jaksojen kera. 

Ohjelmassa seurataan kahdeksaa maamme huonointa kuskia, jotka kilpailevat toisiaan vastaan ajotaituruutta vaativissa tehtävissä. Parhaimmin tehtävistä suoriutuneet kuskit tiputetaan kisasta pois, kunnes jäljellä on enää Suomen surkein kuski.

Kuskien suorituksia pääsee arvioimaan tänäkin vuonna tuttuun tapaan vanhempi konstaapeli ja poliisin ajokouluttaja Sari Nuolikoski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta. Nuolikosken mukaan tulevalla kaudella nähdään runsaasti erilaisia kuskeja. Jotkut ovat vähän turhankin rohkeita, toiset taas liian arkoja. 

Autolla ajamiseen liittyy runsaasti erilaisia stereotypioita, joista Nuolikoski allekirjoittaa osan. Nuolikosken mukaan esimerkiksi naiset ovat pääsääntöisesti varovaisempia kuskeja kuin miehet. 

Lisäksi Nuolikoski myöntää, että tiettyihin automerkkeihin liittyvät stereotypiat saattavat toisinaan pitää paikkansa. 

– Voisihan sen sanoa, että aika usein ne on Audeja tai Bemareita, missä on ne tehokkaat moottorit, jolloin ne päätyy taas myös meidän käsittelyyn. 

– Kyllä me kategorisoidaan kaikki omassa päässämme, laitetaan ihmisiä eri lokeroihin. Osa niistä on bemarikuskeja ja osa audikuskeja, vaikka kyllä niilläkin automerkeillä ajaa ihan fiksuja ihmisiä, Nuolikoski nauraa. 

Suomen surkein kuski MTV3-kanavalla 29.10. klo 20 alkaen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja