Mainos

Poliisi käy joka päivä Hennalan hätämajoitusyksiköllä – johtaja tyrmää väitteet levottomuuksista

Poliisiautot ajavat kohti Lahden Hennalan hätämajoitusyksikköä päivittäin. Tämä on herättänyt hämmennystä. Hätämajoitusyksikön johtaja haluaakin korjata suurimpia väärinkäsityksiä.

– Teemme joka päivä poliisin kanssa yhteistyötä usealla eri tavalla, hätämajoitusyksikön johtaja Markku Heikkilä sanoo.

Hän mainitsee esimerkiksi turvapaikkakuulustelut.

– Poliisi käy meillä ihan joka päivä ja nyt poliisiautojen määrään on alettu jostain syystä kiinnittämään huomiota. Se, että täällä on pari poliisipartiota tukemassa meidän toimintaa, ei tarkoita, että täällä olisi jotain vaarapesäkkeitä tai suuria riskejä.

Tänään aamulla Hennalan vastaanottokeskuksen edessä oli poliisioperaatio, kun keskusrikospoliisi pidätti Hennalan vastaanottokeskuksesta miehen. Häntä epäillään törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Myös eilen poliisipartiot kävivät Hennalassa ja poistivat hätämajoitusyksikköön kuulumattoman henkilön. Heikkilä korostaa, ettei arki hätämajoitusyksikössä ole silti levotonta. 

Heikkilä painottaa, että poliisi tekee virallisen turvallisuusarvion, mutta hätämajoitusyksikön 28 työntekijää työskentelee tällä hetkellä ilman minkäänlaisia poikkeusjärjestelyitä.

Huolena keskuksen ulkopuoliset olosuhteet

Heikkilän mukaan hätämajoitusyksikön asukkaat seuraavat Hennalaan liittyvää uutisointia lähinnä YouTubesta, mutta muuten pääosin suomen kielellä käyty julkinen keskustelu ja uutisointi jäävät asukkaiden ulottumattomiin.

– Asukkaat eivät näistä olosuhteista, mitä keskuksen sisällä on, ole huolissaan. Sen sijaan meidän asukkaat ovat huolissaan siitä, mitkä olosuhteet keskuksen ulkopuolella on, Heikkilä sanoo.

– Yritämme ylläpitää ajatusta, että esimerkiksi Lahti on suomalainen kaupunki, jossa on mahdollista myös muuntaustaisten kuin suomalaisten olla ja liikkua vapaasti.

Entiseen varuskuntaan perustettu Hennalan hätämajoitusyksikkö on toiminut nyt kuusi viikkoa. Heikkilä kertoo, että ensimmäiset kaksi viikkoa hätämajoitusyksikkö pyöri vapaaehtoisvoimin. Tällä viikolla työntekijöiden määrä on saatu lisättyä maahanmuutoviraston asetusten mukaiseksi. 

– Meillä on lapset koulussa ja suomen kielen opetus käynnissä sekä erilaisia kerhotoimintoja, Heikkilä kertoo.

Hätämajoitusyksikössä on tällä hetkellä lähes 600 asukasta. 

– Pääsääntöisesti meidän suunnassa ei olla koettu ongelmia tai haasteita ympäristön kanssa. Mutta me tiedetään, että myös tässä lähipiirissä asuvilla ihmisillä on erilaisia kantoja meihin ja meidän toimintaa kohtaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.