Poliisi joutui pelastamaan kumilautalla ajelehtineet nuoret Tornionjoesta – nuoret pääsivät rantautumaan Ruotsin puolelle

Poliisi pelasti kumilautalla ajelehtineet nuoret keskeltä Tornionjokea lauantaina.

Nuoret eivät päässeet omin voimin rantaan. Lopulta he pääsivät rantautumaan Ruotsin puolelle saareen vesiskootteripoliisien avustamina. Poliisi löysi nuoret dronen avulla. 

Poliisi muistuttaa, että voimakkaat virtaukset, aallokko ja nopeat säätilan muutokset voivat yllättää kokemattoman vesillä liikkujan.

Poliisi muistuttaa alkoholin vaaroista

Vesijettipartio teki yhteensä 87 tarkastusta ja osallistui yhdessä merivartioston kanssa useaan meripelastustehtävään Meri-Lapin alueella viikonloppuna. 

Poliisin mukaan huomattava määrä vesiliikennevalvonnan aikana tarkastetuista vesillä liikkujista oli nauttinut alkoholia ennen vesille lähtöä.

Rangaistavuusraja 1,0 promillea ei ylittynyt. Poliisi kuitenkin varoittaa, että alkoholin vaikutuksen alaisena veneillessä altistaa itsensä ja muut onnettomuuksille.

Viikonlopun valvonnan aikana sattui yhteensä kolme meripelastustapahtumaa, joista yhdestä vesiliikenneonnettomuudesta kirjattiin rikosilmoitus vesiliikennejuopumuksesta ja myös toiseen meripelastustapahtumaan liittyi alkoholin käyttöä. Alkoholin käytön ja onnettomuusalttiuden yhteys on selvä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja