Nuori mies loukkaantui vesijettionnettomuudessa Helsingissä – poliisi hyvin huolissaaan vaarallisesta ilmiöstä vesillä

Kahta henkilöä kuljettanut vesijetti kaatui Helsingissä Vasikkasaaren itäpuolella lauantaina, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessa.

Vesijetti oli poliisin mukaan ajanut kovalla vauhdilla aaltoa päin ja kaatunut. Molemmat kyydissä olleet henkilöt sinkoutuivat veteen ja toinen heistä loukkaantui. Hänet on toimitettu sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan onnettomuus sattui veneväylällä Vasikkasaaren ja Koivusaaren välissä. Tapausta tutkitaan muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Useita läheltä piti -tilanteita

Poliisin mukaan vastaavia tilanteita on ollut viime viikkoina Helsingin vesialueilla useita. 

Poliisista muistutetaan, että vesillä liikkuessa liikennesäännöistä ja turvallisuudesta tulee pitää huolta. Vesiliikenneajoneuvot ole leluja.

– Vesijetit ovat äärimmäisen tehokkaita ja niillä pääsee todella kovaa. Harvalla riittävät taidot niiden kuljettamiseen kovassa vauhdissa ja tilanteet ovat hengenvaarallisia, ylikonstaapeli Panu Kanniainen venepoliisista muistuttaa tiedotteessa.

Tilanteista on selvitty tähän mennessä säikähdyksellä tai lievemmillä loukkaantumisilla, mutta viranomaiset kertovat olevansa tilanteesta hyvin huolissaan.

− On vain ajan kysymys, milloin vastaavissa onnettomuuksissa käy pahin mahdollinen, Kanniainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat