Mainos

Poliisi ja verottaja: Osakeomistuksen salaaminen lisää talousrikoksia

Poliisi ja verottaja varoittavat osakeomistuksen piilottamisen johtavan talousrikosten lisääntymiseen. Valtiovarainministeriön työryhmä on ehdottanut sijoittajille mahdollisuutta salata omistuksensa julkisuudelta.

Helsingin poliisilla on ehdottoman kielteinen kanta mietintöön. Poliisin rikostutkinta on paljastanut, että järjestäytyneet rikollisryhmät ovat kiinnostuneet uudistuksesta.

Omistuksen kätkeminen tapahtuisi sallimalla suomalaisille sijoittajille hallintarekisterit, joihin voidaan merkitä arvopaperin todellisen omistajan sijasta vain arvo-osuustilin hoitaja.

- Poliisi ei pystyisi tunnistamaan suomalaista sijoittajaa hallintarekisterin takana. Muutos helpottaisi rikosten tekemistä merkittävästi, poliisin lausunnossa todetaan.

Verottaja on huolissaan tiedonsaannistaan ja pelkää veronkierron lisääntyvän. Verohallinnon mukaan uudessa mallissa olisi vaikea valvoa saatujen tietojen paikkansapitävyyttä.

Talouseliitti on puolustanut osaketietojen salaamista. Keskuskauppakamarin mukaan uudistus lisäisi yritysten intoa listautua pörssiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.