Mainos

Poliisi ja puolustusvoimat kiinnostavat taas työnantajina

Työpaikka poliisin ja puolustusvoimien palveluksessa kiinnostaa jälleen. Alamaissa olleet hakijamäärät opiskelupaikkoihin ovat kääntyneet tänä vuonna voimakkaaseen kasvuun.

Tärkeänä syynä kiinnostuksen lisääntymiseen pidetään onnistunutta tiedotuskampanjaa.

Moni nuori haluaa nyt tehdä työtä jolla on tarkoitus. 90-luvun alusta tasaisesti laskeneet Puolustusvoimien hakijamäärät ovatkin nyt kääntyneet selvään nousuun. Hakijoita on jopa viidennes aiempaa enemmän.

- Meidän "Tee työtä, jolla on tarkoitus" -kampanja on nuorisotutkimusten mukaan saanut aika positiivisen vastaanoton. Samoin maanpuolustuskorkeakoulun hakijoiden joukossa on tehty tutkimus josta saatiin myös hyviä tuloksia, Puolustusvoimien henkilöstösuunnittelija Veera Lappalainen sanoo.

Puolustusvoimien tapaan myös poliisikoulussa on käynyt hakijakato. Viime vuoden noin 1500 hakijan joukkoa onkin yritetty laajentaa muun muassa tv-mainosten ja kuumailmapallokampanjan avulla.

- Kun kaksi päättynyttä hakujaksoa ovat lukuina, niin niiden perusteella näkyy selkeästi 20 prosentin nousu viime vuoden kahteen vastaavaan jaksoon. Mikäli sama tahti jatkuu niin yli 2000 hakijan tavoitteet ovat tälle vuodelle saavutettavissa, sanoo poliisikoulun opettaja Juha-Matti Marttila.

- Päätin vaihtaa toisesta palveluammatista ihan toiseen ammattiin. Todella mielenkiintoista on ainakin tähän asti ollut, kertoo poliisikoululainen Pasi Palinsaari.

Sekä poliisissa että puolustusvoimissa vaihtuu henkilöstö tulevina vuosina voimakkaasti. Poliisissa eläkepoistuma on suurinta vuosina 2004-2006.

- Kyllä rekrytointia pitää entisestään tehostaa. Ei pelkästään poistuman takia, vaan koska Suomessa on tapahtunut kautta linjan opistoasteen koulutusuudistus. Niissä kisoissa halutaan olla mukana ja taistelu opiskelijasieluista on kovaa tällä hetkellä, Marttila jatkaa.

Puolustusvoimissakin rekrytointikampanjat jatkuvat, sillä vuosikymmenen loppuun mennessä lähes puolet nykyisistä työntekijöistä jää eläkkeelle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.