Poliisi ja mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen Hongkongissa – mielenosoittaja rajusta tilanteesta: "Rauhanomaisilla protesteilla ei ratkaista mitään ongelmia"

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen Hongkongissa 1:40

Hongkongissa poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet jälleen väkivaltaisesti yhteen. Poliisi käytti kyynelkaasua ja patukoita hajottaakseen kypäriin ja kaasunaamareihin sonnustautuneiden mielenosoittajien tuhatpäisen joukon. Protestoijat vastasivat kivisateella ja sytyttelemällä tulipaloja.

Mielenosoittajat kasasivat myös betoniporsaista ja bambuseipäistä barrikadeja ja maalasivat seinille loukkauksia poliisia vastaan.

– Rauhanomaisilla protesteilla ei ratkaista mitään ongelmia, koska hallinto ei niistä piittaa. Jos minut pidätetään, se johtuu vain siitä, että puolustan oikeutta, sanoi 19-vuotias mielenosoittaja, joka kertoi pelkästään etunimensä Ryan.

Yhteenotot keskittyivät Kwun Tongin työläisalueelle. Poliisin kerrottiin pidättäneen kymmeniä mielenosoittajia.

Viime viikonloppuna sadattuhannet ihmiset osoittivat rauhanomaisesti mieltään Hongkongissa. Mielenilmaukset alkoivat kesäkuussa kiistellyn lakialoitteen vuoksi. Se olisi sallinut rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan.

Perjantaina mielenosoittajat muodostivat ihmisketjun kaupungin halki, samaan tapaan kuin Baltiassa 30 vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat