Rauhaton jouluaatto Hongkongissa: Mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ottivat yhteen kauppakeskuksissa

Hongkongissa jouluaattoa sävyttivät mielenosoittajien ja mellakkapoliisin yhteenotot kauppakeskuksissa.

Tuhannet mielenosoittajat jalkautuivat kaduille Tsim Sha Tsuin ostosalueella. Osa mielenosotittajista oli pukeutunut joulupukin hattuihin ja poronsarviin. Mellakkapoliisit olivat nopeasti paikalla ja käyttivät kyynelkaasua protestien hajottamiseen.

Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat tehneet ilkivaltaa myymälöissä, vaurioittaneet liikennevaloja ja heitelleet palopommeja.

Mielenosoituksia puhkesi myös useissa kauppakeskuksissa ympäri kaupunkia. Harbour Cityn ylellisessä kauppakeskuksessa poliisi käytti paprikasumutetta mielenosoittajia vastaan, kun aktivistit ympäröivät ryhmän siviiliasuisia poliiseja.

Kauppakeskukset ovat olleet yleisiä mielenosoitusten paikkoja Hongkongin yli puoli vuotta kestäneen poliittisen kuohunnan aikana.

Tavoitteena häiritä joulukauppaa

Viime viikkoina Hongkongissa on ollut suhteellisen rauhallista. Joulun alla demokratia-aktivistit olivat kehottaneet netissä ihmisiä pitämään mielenosoituksia nimenomaan ostosalueilla. Tarkoituksena on aiheuttaa häiriöitä joulukauppaan. Kuukausia kestäneet protestit ovat jo saaneet Hongkongin ajautumaan taantumaan.

Jouluaattona Hongkongin keskustassa monet kadut on perinteisesti muutettu kävelykaduiksi jouluostoksilla olevia ihmisiä varten. Tänä vuonna poliisi ei kuitenkaan sulkenut katuja liikenteeltä, jotta mielenosoittajat eivät voisi hyödyntää tapaa protestien järjestämiseen.

Hongkongin mielenosoituksissa on vaadittu erityishallintoalueelle demokraattisia uudistuksia. Kiinan hallitus ei kuitenkaan ole suostunut mielenosoittajien vaatimuksiin ja on seisonut aktivistien vastustaman Hongkongin aluejohtajan Carrie Lamin takana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja