Mainos

Poliisi huolehtii kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden palautuksista: Ihmiset reagoivat tilanteessa hyvin eri tavoin

8:40

Suomessa vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ihmistä. Palautusten määrän ennakoidaan tämän vuoksi lisääntyvän. Poliisin tehtävänä on huolehtia, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö poistuu maasta.

– Ensimmäinen asia on se, että poliisi menee kertomaan hänelle tästä kielteisestä päätöksestä. Siinä yhteydessä kerromme hänelle näistä palautusten vaihtoehdoista. Suomi tarjoaa tällaista vapaaehtoista avusteista paluuta, ja suurin osa tarttuu tähän. Kerromme myös, että jos he eivät palaa vapaaehtoisesti, niin poliisi poistaa heidät maasta, kertoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen MTV:n Huomenta Suomessa.

Poutasen mukaan ihmiset reagoivat kielteiseen palautuspäätökseen hyvin eri tavoin.

- Yleensä ihmiset ovat odottaneet päätöstä varsin pitkään, jopa 2-3 vuotta. Ihmiset reagoivat asiaan hyvin eri tavalla ja yleensä ajan kanssa se suhtautuminen siihen päätökseen muuttuu, kertoo Poutanen.

Jos ei henkilöä löydy, poliisi etsintäkuuluttaa hänet.

– Joissakin riskitapauksissa saatamme aktiivisemmin etsiä häntä, Poutanen avaa. 

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen kertoo yllä olevalla videolla yksityiskohtaisesti siitä, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen henkilön palautus etenee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.