Mainos

Poliisi heräsi katupartiointiin – muistuttaa ettei ylimääräisiä oikeuksia ole

Poliisihallituksen näkemyksen mukaan Suomeen perustetut katupartiot ovat laillisia, mutta niiden ylläpitoon osallistuminen pitää olla viranomaisjohtoista. 

Suomeen on viime aikoina perustettu erilaisia katupartioita. Muun muassa Soldiers of Odin -katupartio etsi jäseniä Joensuussa vastikään.

Poliisihallituksen tiedotteen mukaan poliisin tehtävänä on lain mukaan toimia yhteistyössä alueella toimivien yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Jos asukkaat haluavat osallistua turvallisuuden ylläpitoon pitää sen tukea viranomaistoimintaa.

– Talkootyötyyppinen vapaaehtoistyö on kannatettavaa. On erittäin hyvä, että kansalaiset ovat kiinnostuneita alueensa turvallisuuskysymyksistä ja haluavat edistää ympäristönsä turvallisuutta ja viihtyisyyttä, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

4:20

Poliisihallituksesta muistutetaan, että katupartioiden tehtävänä on toimia havaintojen tekijänä ja rauhallisuutta edistävänä tahona. Kolehmainen sanoo, että vapaaehtoistoiminta pitää kanavoida niin, että sillä saavutetaan jotain hyvää.

Yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät ja mahdollinen voimankäyttö kuuluvat viranomaisille, Kolehmainen muistuttaa.

Poliisi kertoo seuraavansa tilannetta ja puuttuvansa mahdolliseen lainvastaiseen toimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.