Mainos

Puolustusministeri Niinistö HS:ssä: Kansalaisilla oikeus katupartiointiin

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) puolustaa Helsingin Sanomien Vastaväite-palstalla kansalaisten oikeutta katupartiointiin.

Ministeri Jussi Niinistö viittaa kannanotossaan Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen; siinä todettiin, että täydennyspoliisijärjestelmä ei voi tuoda apua kansalaisten arjen turvallisuuteen liittyviin pelkoihin.

Niinistön mukaan on tosiasia, että poliisin resurssit ovat riittämättömät. Samaan aikaan esimerkiksi turvapaikanhakijoiden joukolla tekemät seksuaaliset ahdistelut herättävät turvattomuutta kansalaisissa.

– Kansalaiset ovat pyrkineet lisäämään arjen turvallisuuttaan katupartioinnilla. Se ei ole kuitenkaan kansalaisten velvollisuus, vaikkakin se on heidän oikeutensa, Niinistö kirjoittaa.

Niinistö tähdentää, että turvallisuuden ylläpito kuuluu lähtökohtaisesti viranomaisille.

– Viranomaisjohtoinen täydennyspoliisijärjestelmä lisäisi poliisin läsnäoloa alueilla, joissa tiedetään syntyvän häiriökäyttäytymistä ja joissa poliisin resurssit eivät ole riittävät.

Niinistö viittaa vielä Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyyn, jonka mukaan kaksi kolmasosaa kansalaisista pitää maailmaa turvattomampana kuin ennen.

– Tähän huoleen on vastattava myös uusilla keinoilla, Niinistö arvioi.

Otsikkoa muokattu 22.1. Niinistö ei puolusta partioita, vaan sanoo kansalaisilla olevan oikeus partiointiin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.