Poliisi etsii työharjoittelumatkalla kadonnutta 16-vuotiasta Annaa – voi olla missä päin Suomea tahansa

Poliisi tiedotti eilen Pohjois-Pohjanmaan Limingassa kadonneesta 16-vuotiaasta Anna Salemista. Salemin viime viikkoisesta katoamisesta tiedotti Itä-Uudenmaan poliisilaitos, jonka alueella Annan kotipaikka on. Poliisin mukaan Anna voi olla missä tahansa osassa Suomea.

Nuorten ihmisten katoaminen on Itä-Uudenmaan poliisin mukaan jopa verrattain yleistä.

– Tämän tästähän nuorempia ihmisiä katoaa. Jossain vaiheessa he ilmestyvät, poliisilaitokselta kommentoidaan.

– Eivät nämä ole mitenkään harvinaisia.

Viikon katoaminen ei poikkeuksellista

Anna katosi viime viikon tiistaina 26. kesäkuuta matkalla työharjoitteluun noustuaan auton kyytiin rengasliikkeen pihalla. Poliisista ei kommentoida sitä, onko auton haltijan henkilöllisyys tiedossa tai kuultu.

Viikon kadoksissa olo ei poliisin mukaan ole poikkeuksellista, vaan päivien tai viikkojenkin katoaminen on tavanomaista. Kuukausien kadoksissa oloaika on jo harvinaisempaa.

Poliisi ei tällä hetkellä epäile asiassa tapahtuneen rikosta, eikä mitään siihen ilmenevää ole tullut ilmi.

– Usein nämä päättyvät onnellisesti, poliisilaitokselta muistutetaan.

Poliisi pyytää vihjeitä Annasta

Nyt kun viikkoon Annasta ei ole saatu havaintoja, päätti poliisi tiedottaa asiasta vihjeiden saamiseksi. Normaalisti poliisin kadonneiden etsintä ei kovin usein näy viranomaisten ulkopuolelle.

– Katsoimme, että lähdemme tekemään jotain ulospäinkin, poliisista kommentoidaan päätöstä tiedottaa tapauksesta ulospäin.

Poliisi on pyytänyt, että kaikki tiedot ja havainnot Annasta tai tämän olinpaikastaan ilmoitettaisiin numeroon 0295 244241. Numero toimii ympäri vuorokauden. Anna on hoikka ja noin 175 senttimetriä pitkä. Katoamishetkellä hän oli pukeutunut tummaan huppariin ja vaaleisiin housuihin. 

Jutun pääkuva vaihdettu 9.7. kello 10.18: Poliisi kertoi, että tyttö on löytynyt.

Lue myös:

    Uusimmat