Mainos

Poliisi esittää irakilaismiehiä vangittaviksi Otanmäen taposta

8:20

Poliisi aikoo esittää kahta irakilaismiestä vangittavaksi Otanmäen henkirikosjutussa. Asiasta kertoo Kainuun poliisin rikosylikomisario Jarkko Maksniemi STT:lle. Vangitsemisistunto pidettäneen huomenna tai ylihuomenna.

Vuonna 1964 syntynyt mies löytyi Kajaanin Otanmäestä kuolleena toissapäivänä. Kahta irakilaista turvapaikanhakijaa epäillään miehen ryöstöstä ja taposta. Kaksikkoa epäillään myös toisesta Otanmäessä viikonloppuna tapahtuneesta ryöstöstä.

Poliisi otti miehet kiinni sunnuntaina iltapäivällä. Toinen tavoitettiin Otanmäestä ja toinen Kajaanin keskustasta.

Poliisi on kuulustellut molempia epäiltyjä muttei tässä vaiheessa kerro, mitä miehet ovat osuudestaan tapahtumiin kertoneet.

– Meillä on vielä kuulematta useita henkilöitä asiaan liittyen, ja myös epäiltyjen kuulemista jatketaan, Jarkko Maksniemi kertoo. 

Mielenilmaus huomenna

Epäillyt ovat SPR:n mukaan saapuneet Suomeen noin vuosi sitten ja asuneet Otanmäen vastaanottokeskuksessa, jossa elää noin 120 ihmistä: perheitä, lapsia ja yksittäisiä aikuisia. Valtaosa heistä on saapunut Suomeen Irakista tai Afganistanista.

Henkirikoksen uhri löytyi maastosta läheltä vastaanottokeskusta. Paikkakuntalaiset toivat eilen kynttilöitä otanmäkeläisen miehen muistoksi.

Vastaanottokeskuksesta kerrottiin eilen STT:lle, että päivä (maanantai) oli hyvin raskas. Arkea yritettiin kuitenkin elää eteenpäin.

Maksniemen mukaan viime yö keskuksessa sujui rauhallisesti. Poliisin tiedossa on, että vastaanottokeskukselle on torstaiksi puuhattu Suomi ensin -mielenosoitusta.

– Katsotaan, mitä siitä kehkeytyy. Tarpeen mukaan varustaudutaan, Maksniemi kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.