Poliisi epäilee useita järjestyksenvalvojia pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudulla – uhreja lyöty pampulla ja potkittu

Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä –"Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta" 1:50
Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä – "Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta".

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta yksityisen turvallisuusalan yrityksen työntekijää useista pahoinpitelyistä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet järjestyksenvalvojien työaikana yrityksen valvonta-alueilla pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Poliisin mukaan kaikkia tapauksia yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä rikoksen uhrien nöyryytys ja alistaminen.

Uhreja on esimerkiksi lyöty teleskooppipampulla ja potkittu.

– Epäillyissä rikoksissa järjestyksenvalvojat ovat kuljettaneet heidän työtehtävillään kohtaamat kohdehenkilöt suojaisampaan paikkaan juna-asemien läheisyydessä, jonka jälkeen he ovat pahoinpidelleet uhrit ja kuvanneet teot, sanoo Itä-Uudenmaan rikoskomisario Mikko Minkkinen tiedotteessa.

Poliisi kertoo ottaneensa viikonlopun aikana kiinni kuusi järjestyksenvalvojaa pahoinpitelyistä epäiltynä. Poliisin mukaan epäiltyjen lukumäärä voi vielä kasvaa.

Poliisin mukaan pahoinpitelykokonaisuus paljastui, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä.

Poliisi pyytää uhreja ilmoittautumaan

Poliisi etsii vielä tunnistamattomia uhreja.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä, jos on joutunut järjestyksenvalvojan pahoinpitelemäksi Malminkartanon juna-asemalla viime helmikuussa, Tikkurilan juna-asemalla kesäkuussa tai lokakuussa tai Vantaan Aviapoliksessa marraskuussa.

Lisäksi poliisi pyytää uhreja ilmoittautumaan tapauksissa, joissa uhria on pahoinpidelty tuntemattomaksi jääneellä juna-asemalla syyskuussa ja niin ikään tuntemattomaksi jääneellä juna-asemalla joulukuussa.

– Toivomme, että edellä mainittuihin tapauksiin liittyvät asianomistajat olisivat poliisiin yhteydessä. Tutkinnan kannalta on erittäin tärkeää, että tavoitamme muut uhrit, sanoo Minkkinen.

Pahoinpitelyn uhrit voivat olla yhteydessä osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat