Turkulaisen vanhainkodin väkivallanteosta uutta tietoa: Poliisi tutkii kuolemantuottamusta ja kahta törkeää pahoinpitelyä

Lounais-Suomen poliisi tiedottaa, että esitutkinnan myötä rikosnimikkeet ovat tarkentuneet. Asiaa tutkitaan nyt kuolemantuottamuksena ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä.

Turkulaisen vanhuspalveluyksikön Kurjenmäkikodin kaksi yksikön asiakasta joutui väkivallan kohteeksi. Yksi heistä menehtyi ja toinen sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisi on kuullut asiassa jo useita henkilöitä. Kuulusteluja on tarkoitus jatkaa.

– Selvitämme vielä muun muassa väkivallanteon tarkkaa ajankohtaa. Koska suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä, emme kuitenkaan pääse kuulemaan kaikkia asianosaisia, tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa epäillyn tekijän sijaintia asukkaiden yksityisyydensuojan vuoksi. 

– Todennäköinen epäilty tekijä on yksikön asukas, ja hänet on siirretty pois Kurjenmäkikodista. Asiassa ei ole ketään vangittuna, poliisi kertoo tiedotteessa. 

Osana esitutkintaa poliisi selvittää myös muun muassa Turun kaupungin järjestämien vanhus- ja vammaispalveluiden vastuukysymyksiä.

Kurjenmäkikoti 2 on Turun kaupungin vanhuspalveluyksikkö, joka sijaitsee Kurjenmäen sairaala-alueella.

Katso myös video: Muistisairailla hoivakotiasukkailla aselupia ja aseet vartioimattomana kotona. Video ei liity Turun tapaukseen. 

Muistisairailla hoivakotiasukkailla aselupia ja aseet vartioimattomana kotona –"Iso riski aseturvallisuudessa" 2:14

Lue myös:

    Uusimmat