Mainos

Poliisi epäilee Koromaa sisäpiiritiedon käytöstä

Helsingin rikospoliisi tutkii, onko Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton TT:n toimitusjohtaja käyttänyt väärin sisäpiiritietoa ostaessaan Talentumin osakkeita. Talentumin koko johtoa koskevat sisäpiiriepäilyt ovat edenneet syyttäjälle asti.

Keskusliiton puheenjohtajan Christoffer Taxellin mukaan toimitusjohtaja Johannes Koroma antaa TT:n työvaliokunnalle selvityksen henkilökohtaisista kaupoistaan Talentumin osakkeilla.

TT:n työvaliokunta ja hallitus ovat koolla torstaina, jolloin liitolta voi odottaa lisää kommentteja asiasta. Tällä haavaa Taxell ei enempää asiaa kommentoi.

Talentumin koko ylintä johtoa on epäilty sisäpiiritiedon väärinkäytöstä jo pidemmän aikaa. Yhtiö näet osti omia osakkeitaan keväällä ja kesällä 1999 eli samaan aikaan kun yhtiö neuvotteli Soneran kanssa yhteisyrityksen perustamisesta.

Kun Talentumin ja Soneran yhteishanke julkistettiin, Talentumin osake nousi useita prosentteja. Poliisin esitutkinta Talentumin koko johtoa koskevassa sisäpiiriasiassa on jo tehty. Poliisi on kuulustellut yhtiön johtoa toimitusjohtaja Harri Roschieria ja silloisia hallituksen jäseniä. Hallitukseen kuuluivat mm. Johannes Koroma, Yleisradion johtaja Seppo Härkönen ja johtaja Eira Palin-Lehtinen Nordeasta.

Kuukausi sitten Talentumin johtoa koskevat epäilyt annettiin syyttäjälle. Syyttäjän käsittelyssä ovat myös parin Talentumin hallituksen ulkopuolisen henkilön tekemät osakekaupat. Näissäkin on kyse sisäpiiritiedon väärinkäytösepäilyistä.

Koroman kaupat poliisin tietoon vasta nyt

Helsingin rikospoliisissa Talentum-kaupat on nyt otettu uudelleen esille, kun kävi ilmi, että mm. Johannes Koroma lisäsi omaa Talentum-omistustaan Sonera-neuvottelujen aikana. Nyt poliisi tutkii, oliko Koromalla hallussaan sellaista sisäpiiritietoa, että hänen olisi pitänyt pidättäytyä ostamasta Talentumin osakkeita.

-Nyt selvitellään, mistä tässä kaikessa on kyse, rikoskomisario Kari Lintilä sanoo.

Lintilä ei osaa arvioida, kuinka kauan selvitykset kestävät, mutta uskoo niiden etenevän nopeasti, koska osa Talentum-kaupoista on jo tutkittu ja niiden osalta asia on edennyt syyttäjälle.

Poliisin tietoon Koroman Talentum-kaupat tulivat Helsingin Sanomien toimittajan kautta. HS:n toimittaja oli selvittänyt sisäpiirirekisteristä Koroman ja toisen hallituksen jäsenen Amer-Tupakan toimitusjohtajan Jukka Ant-Wuorisen osakekaupat. Koroma ei omasta mielestään ole käyttänyt hyväkseen sisäpiiritietoa. Hän korostaa tiedustelleensa ostohetken sopivuutta Talentumilta. Nyt koko Talentumin johtoa epäillään sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.