Mainos

Poliisi epäilee: Hoitaja saattoi tappaa kymmeniä japanilaissairaalassa – epäillään pistäneen desinfiointiainetta potilaiden tippaan

Japanilaisnainen on myöntänyt poliisille peukaloineensa suonensisäisenä annettavaa tippanestettä ollessaan sairaalassa hoitajana töissä kaksi vuotta sitten, kertoo Guardian.

31-vuotias japanilaisnainen on pidätetty viikonloppuna epäiltynä 88-vuotiaan japanilaismiehen tappamisesta. Naisen epäillään pistäneen desinfiointiainetta miehen tiputusnesteeseen Yokohamassa sijaitsevassa sairaalassa.

Japanilaisnainen on myöntänyt myrkyttäneensä myös toisen 88-vuotiaan potilaan desinfiointiaineella. Japanilaisen sanomalehden mukaan hoitaja on saattanut tappaa 20 muuta potilasta samalla metodilla.

Kuulusteluissa nainen oli kertonut poliisille, että hän vältteli kohtaavansa surevia omaisia, joten hän ajoitti tekonsa siten, että potilaat kuolivat hänen ollessaan poissa töistä.

Henkilökunta löysi pistojälkiä kymmenestä käyttämättömästä tippapussista, joita säilytettiin samassa kerroksessa, jossa japanilaishoitajan työpiste sijaitsi.

Desinfiointiainetta hoitajan asussa

Potilaidensa tappamisesta epäilty hoitaja on alun perin kiistänyt teot. Hän sanoi medialle, että hän oli järkyttynyt ja surullinen uhrien ja heidän omaistensa puolesta. 

Arviolta 48 potilasta kuoli sairaalassa epämääräisissä olosuhteissa kolmen kuukauden aikana vuonna 2016.

Poliisi aloitti murhatutkinnan sen jälkeen, kun jälkiä desinfiointiaineissa käytetystä bentsalkoniumkloridista löydettiin kahdesta potilaasta.

Kaikista epämääräisissä oloissa kuolleista ei voida toteuttaa tutkintaa, sillä useiden menehtyneiden potilaiden ruumiit on poltettu krematoriossa.

Japanilaisnainen herätti poliisin epäilyksen sen jälkeen, kun viime kuussa hoitajan työt lopettaneen naisen työasu oli ainut poliisin tutkimista työasuista, josta löytyi merkkejä ruumiista löytyneestä kemikaalista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.